Új csúcsmodellt kapott a Viano-sorozat

Antal Norbert   ·   2013.03.22. 08:30
VianoAVANTGARDE00

A Mercedes Viano már több mint 11 éve piacon van, ez idő alatt csak leheletnyi frissítéseket kapott. Addig nem is érdeke a gyártónak sürgetni az utód érkezését, míg keresett a típus. Sőt, az érdeklődés folyamatosan nő a jármű iránt, egyetlen konkurensnek csupán a Volkswagen Multivan tekinthető – mind a méretet, mind a konfigurációs lehetőségek számát tekintve.

A Genfi Autószalonon bemutatott Viano formájához tehát nem is nyúlt mélyebben a Mercedes. Inkább új felszereltségi szintet mutatott be hozzá Avantgarde néven, fölfelé bővítve így a kínálatot. Az autóban az összes fontosabb biztonsági és kényelmi extra alapáras a benzinsider.com értesülései szerint. A teljesség igénye nélkül: bi-xenon fényszórók, sportfutómű, hátsó légrugós szintszabályzás, kétoldali elektromos tolóajtók, bőrkárpitozás és az elöl-hátul automata klíma is alapáron járnak.

A Grand Edition Viano AVANTGARDE része az ötküllős felnigarnitúra, amin 245/45 R19-es gumik feszülnek<br >(fotók: diamler.com)

Ha valaki további luxusra szeretne költeni, természetesen annak is teret enged a Mercedes. Választható a Grand Edition Viano Avantgarde is, mely kristályfehér fényezéssel, fekete hűtőráccsal és ötküllős, 19 colos alufelnikkel fejeli meg az amúgy sem szegényes felszereltséget.

A motorkínálat két dízelmotorból áll, a kisebbik 2,2 literes 163 lóerővel, míg a nagyobbik lökettérfogata 3 liter, és 225 lóerőt ad le.

A Mercedes az alapárat a csúcs-Viano exkluzivitásához lőtte be, hiszen Németországban 50 ezer eurótól indul a modell ára.

A sportos külsőt a kristályfehér fényezés és a fekete hűtőmaszk ellentéte még jobban hangsúlyozza

Kapcsolódó hírek