Új csúszásgátló rendszert tesztel a BKK

iho/biztos út   ·   2012.11.21. 18:00
00

Október végétől a magyar fejlesztésű Living Road csúszásgátló rendszert teszteli a fővárosban a BKK. A rendszer lényege, hogy a gyalogátkelőhelyek környezetében nagy súrlódású útburkolati réteget képezve csökkenti a féktávolságot, élénkpiros színe pedig figyelmezteti a járművezetőt a veszélyhelyzetre. Alapítványi támogatással egyelőre két helyen épült ki speciális burkolat: a VI. kerületben a Szondi utca–Teréz körút sarkánál, illetve a XIV. kerületben a Kós Károly sétányon.

A Nagykörúton a Szondi utcánál található az egyik...<br/>(fotók: BKK)

Mindkét helyszínen 25-25 méter hosszan, a Kós Károly sétányon található 2×1 sávos kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésénél összesen 145 négyzetméter, a Teréz körút–Szondi utcánál lévő 2×2 sávos kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésénél pedig összesen 295 négyzetméternyi felületen található a speciális útburkolat.

...és a Városligetben pedig a másik teszthelyszín

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKK Közút szakemberei vizsgálják a rendszer eredményességét, összehasonlítva más fejlesztésekkel is. A későbbiekben az adatok tükrében születik majd döntés a további alkalmazásról.

Kapcsolódó hírek