Új köztemető – fennakadás nélkül

Kemsei Zoltán   ·   2012.11.04. 15:30
00

Nem hozott különösebb fennakadást a Halottak napja környéki forgalom az Új köztemetőnél. A Maglódi út szinte teljes hosszában végigérő kocsisor az új körforgalom megépítésével úgy tűnik, a múlté lett. Jól vizsgázott a forgalomirányítás is a bevezető utak egyirányúsításával. Kisebb torlódás csak a Felsőcsatári úton alakult ki.

Kisebb torlódás egyedül a Felsőcsatári úton volt<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A temetői forgalom örök problémája a tömegközlekedés. Az autóbuszok nagyjából zavartalanul közlekedhettek, a rendkívüli 68A járatnak is volt helye a megálláshoz. A 28-as villamos sűrítve járt, és indult egy betétjárat is a Keleti pályaudvartól 28B jelzéssel.

Rendőri forgalomirányítás a temető bejáratánál

Hiányzik viszont a 37-es villamos a temetői járatok közül. A Pongrácz úti felüljáró felújítása miatt a Blaha Lujza tértől a 37A csak a Zách utcáig közlekedik, a négynapos hétvégén egyedül november 1-jén járt 37-es jelzéssel villamos az Őrháztól Új köztemetőig. A közelmúlt pályafelújításait is figyelembe véve ez a járat lett volna, amellyel valóban gyorsan juthattak volna el a látogatók a temetőbe.

Az október 15-én átadott új körforgalom

A híd műszaki felülvizsgálatát márciusban végezték, az eredmény megcáfolhatatlan volt: a felújítást mihamarabb el kell kezdeni. Ideális lett volna, ha november elsejéig elkészül, a megújult Salgótarjáni és Kolozsvári utcai pályán zavaroktól mentesen közlekedhetett volna a villamos. A BKV Zrt. megkeresésünkre a következőket válaszolta: a vizsgálat eredménye és a tényleges munkakezdés között eltelt fél évben a közbeszerzési eljárást intézték, majd a vállalkozó felkészülése (anyagbeszerzés, gyártás megszervezése) zajlott. Úgyszintén sok időt vett igénybe az egyeztetés a MÁV Zrt-vel a felüljáró alatt futó vágányok ideiglenes vágányzárairól.

Kapcsolódó hírek