Új vezérigazgató a DB Schenker Europe élén

iho   ·   2018.10.02. 14:29

A kinevezés okán a DB Schenker Németországba helyezi át a jelenlegi ausztriai és délkelet-európai vezérigazgatókat, akik ezentúl a logisztikai vállalat európai ügyleteit fogják intézni. A DB Schenker harmincnyolc európai nemzeti leányvállalata összesen több mint negyvenhatezer dolgozót alkalmaz, körülbelül tizenkétmilliárd euró teljes forgalmat generálva, ezzel ez a nemzetközi logisztikai vállalat legnagyobb üzleti régiója.

Helmut Schweighofer az ausztriai Vorarlberg tartományban született, karrierjét harminc évvel ezelőtt gyakornokként kezdte meg a DB Schenkernél. Nemzetközi üzleti menedzsmentből diplomázott, szakmai gyakorlatot Angliában és Bulgáriában több helyen is szerzett, majd a DB Schenker Vorarlbergnél dolgozott részlegvezetőként. 2013-ban a DB Schenker ausztriai és délkelet-európai ága igazgatótanácsának tagjává választották, 2016. február elseje óta pedig a vállalat vezérigazgatói pozícióját töltötte be.

A bécsi Schenker & Co AG a délkelet-európai ág központi csoportirodájaként funkcionál. A részleg a régió tizennégy országában, nyolcvan helyszínen körülbelül hétezer embert foglalkoztat. Az új vezérigazgató Frankfurt am Mainból harmincnyolc országot irányít majd, melyeket tizenkét csoportba osztottak szét. Schweighofer a kinevezése kapcsán elmondta, a DB Schenker Europe vezetőjeként legfőbb feladatának a DB Schenker minőségi vezetői pozíciójának fenntartását, valamint a cég sikerességének tovább növelését tekinti. Szeretné egyértelműen meghatározni a felelősségeket, kihasználni a meglévő potenciált, valamint optimalizálni a folyamatokat, hogy Európában több és jobb integrált megoldást kínálhasson az ügyfeleknek a DB Schenker.

Helmut Schweighofer utódját saját emberei közül választja majd ki a vállalat, az új vezetőt röviddel a felügyelőbizottság hivatalos döntését követően jelentik majd be – jelenti a Logistik Express.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek