Új vezérigazgató a Volánnál és a MÁV-nál is

MTI/iho   ·   2018.08.02. 15:45
homolya400

Dávid Ilonát nevezte ki a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatójának a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea. Fekete Antal, a cég vezetője közös megegyezéssel távozik. Bártfai-Mager Dávid Ilonát a Volán-társaságok reorganizációjára, megújítására kérte fel, elismerve ezzel a MÁV elnök-vezérigazgatójának vállalatvezetői, gazdasági és szervezéstechnikai erényeit

Dávid Ilona közgazdász, 2010-2012-ig a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, 2012-től a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és a GYSEV Zrt. igazgatóságának elnöke, 2017 óta a Mol Nyrt. felügyelő- és auditbizottsági tagja. A GYSEV Zrt.-ben és a Mol Nyrt-ben vállalt tisztségét a jövőben is betölti. Dávid Ilona irányítása alatt a MÁV-csoport adósságállománya ötödére esett vissza, a társaság nyereségessé vált, és jelentős hatékonyságnövelő lépéseket tett a cég sikeres működésének érdekében. A leköszönő vezérigazgató, Fekete Antal 2015 áprilisától irányította eredményesen a Volánbusz Zrt.-t, közös megegyezéssel történő távozását követően pedig más területen képzeli el jövőjét.

Dávid Ilona a MÁV után a Volánbuszt rakhatja rendbe<br>(fotó: MÁV)

Bebizonyosodott, amit az IHO a hírportálok közül elsőként megírt, Homolya Róbertet nevezte ki a Magyar Államvasutak Zrt. élére Bártfai-Mager Andrea. Homolya Róbert jogász, közlekedéspolitikai szakember 2015 és 2017 között a Miniszterelnökségen töltött be miniszterelnöki biztosi, majd kormánybiztosi pozíciót, 2017-től pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként látta el a szakterület irányítását.

Homolya Róbertet érte az a megtiszteltetés, hogy folytassa Dávid Ilona munkáját<br>(fotó: kormany.hu)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek