Újabb buszok jöhetnek Budapestre

iho   ·   2013.03.07. 12:57

A BKK húszmilliárdos hitelpályázatot nyújtott be a Magyar Fejlesztési Bankhoz, ez az összeg 250 új autóbusz vásárlásához lenne elegendő. A kormány beleegyezése esetén az MFB euróban venne fel hitelt a finanszírozáshoz, amit forintban adna tovább, alacsony kamatozással, az árfolyamingadozás miatti különbözetet az állam vállalná át.

A BKK stratégiai tervei szerint a fővárosi buszközlekedés kétharmadát adnák alvállalkozói kézbe, a BKV egyharmada 350-400 darabos buszflottát feltételez. 250 új autóbusszal a BKV szolgáltatásainak minősége jelentősen javulna, a közelmúltban vásárolt, kevésbé elöregedett buszok adnák az állomány fennmaradó részét.

Az MFB-nél futó közlekedésfejlesztés-finanszírozási program keretösszege 2012 tavaszán százmillió forintra emelkedett, ebből eddig a Volánbusz kötött le 22,5 milliárdot. Aggódik azonban az autóbuszpiac több szereplője: véleményük szerint az állam a Volánbusz és a BKV megrendeléseivel a Rábát hozná helyzetbe – írja az Index.

Az Orbán-Tarlós találkozón emellett szóba kerülhet a BKV idei, utolsó negyedévi finanszírozásának kérdése, és a BKK több beruházása (elektronikus jegyrendszer, 1-es, 3-as villamosprojekt, 3-as metró felújítása) is.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.