Újabb füstpróba az M3-as metrónál

iho/vasút   ·   2019.01.15. 12:32

A BKV Zrt. az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszán 2019. január közepétől február végéig teszteli a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségét. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése. A mintegy másfél hónapig tartó tesztsorozat hét helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein, vagyis a metróállomások körüli műtárgyaknál füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is.

Az első füstpróbát a Forgách utcai metróállomásnál tartották január 11-15. között. A másodikra a Gyöngyösi utcai állomásnál kerül sor, akkor az Újpest-Városkapu és Forgách utca állomások közötti szakaszon lehet majd füstkiáramlást tapasztalni.

A füstpróbák hétköznap délután négy és este tíz óra óra között, hétvégén pedig reggel nyolctól este tízig zajlanak. A füstpróbák további helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan ad tájékoztatást a BKV. A hő- és füstelvezető rendszer a felújított metrószakasz minél biztonságosabb üzemelését szolgálja.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.