Újra forgalomban a 712-es

Istvánfi Péter   ·   2012.03.28. 08:00
00

A 712-es pályaszámú trolibuszt 2002 nyarán vette állományba a BKV. Hat év működés után, 2008 márciusában a Dózsa György úton karambolozott egy, a piros lámpán szabálytalanul áthaladó terepjáróval. Az ütközés a jobb első ládatérnél érte a járművet, aminek következtében a troli eleje annyira deformálódott, hogy a vezető nem tudta kinyitni a vezetőfülke ajtaját. Végül a vonalműszak feszítette ki az ajtót kívülről. A terepjáró végigkaristolta a kocsi oldalát, a B tengely feletti ablaka pedig betört.

A sérült járművet a troligarázsba vontatták, és megkezdődött négyéves kálváriája. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a leállított járműről elkezdtek fogyni az alkatrészek, majd helyhiány miatt még abban az évben átvontatták Óbudára. Egy év múlva a Kamionfényező Kft. kijavította a váz sérüléseit, de a hiányzó – elsősorban elektronikai – alkatrészek miatt nem tudták azonnal forgalomba adni. Erre csak most került sor, így négy év után újra utazhatunk a járművel. A kocsit hamarosan továbbiak fogják követni a feltámadásban, megindult ugyanis a trolibuszok vázfelújítási projektje, aminek keretében további 435-ös és 412-es trolibuszok fognak megújulni.

Újra utcán a 712-es<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(fotó: Oláh Bence)

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.