Újra közlekedik a Pirostojás Expressz

iho/vasút   ·   2019.04.11. 12:55

Az Északerdő Zrt. és a Csanyiki Erdészház Erdészeti Erdei Iskola 2019. április 20-án ismét megrendezi közös húsvéti gyermekprogramját. A program keretében különvonat közlekedik Andókútra és Mahócára, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által amúgy nem járt szárnyvonalára, az erdei iskola pedig a húsvéti ünnepkörhöz kötődő programmal várja a kicsiket és szüleiket.

A program keretében reggel 9 óra 40-kor különvonat indul Miskolc-Dorottya utcáról Andókútra. A különvonatra további felszállási lehetőség lesz Csanyik-Erdei Iskola állomáson is, tíz órakor. A különvonat andókúti érkezését követően a hangulatos erdei forrástó partján húsvéti szabadtéri programokkal várják a gyermekeket és szüleiket. Az andókúti program után a különvonat visszaindul Csanyik-Erdei Iskola állomásra, ahol a közeli Csanyiki Erdőházban további gyermekprogramokkal készülnek az erdei iskola munkatársai. A program várhatóan 15 óra 45-kor ér véget Miskolc-Dorottya utca állomáson.

A szerelvény az időjárásnak megfelelő összeállításban, zárt és nyitott személykocsikból fog állni.

Menetrend:

  • 9 órától gyülekező Miskolc-Dorottya utca állomáson, jegyváltás előzetes regisztráció alapján.
  • A különvonat 9 óra 40-kor indul Miskolc-Dorottya utcáról Mahócára.
  • 9:09-9:10: felszállási lehetőség Csanyik Erdei Iskolánál, jegyváltás a vonaton (parkolási lehetőség van).
  • 10:53-10:55: leszállás Andókútnál, húsvéti programok a forrástó partján.
  • A Mahócára tartó különvonat 10 óra 50 perckor érkezik meg.
  • Onnan 11 óra 40-kor indul vissza Miskolc-Dorottya utcára.
  • 11:46-11:50: felszállás Andókútnál, továbbutazás Csanyik-Erdei Iskolához.
  • A különvonat 12 óra 29-kor érkezik az erdei iskolához, ahol húsvéti programok várják a gyerekeket.
  • 15 óra 20 perckor indul vissza a vonat a Csanyik-Erdei Iskolától.
  • 15:28-15:30, megállás Papírgyárnál.
  • A különvonat 15 óra 45-kor érkezik vissza Miskolc-Dorottya utcára.

A menetrend tájékoztató jellegű, az esetleges változásokról indulás előtt, illetve a helyszínen minden jelentkezőt időben értesítenek.

A különvonaton előzetes regisztráció és részévételi díj megfizetése mellett lehet részt venni: felnőtteknek 2500 forint per fő, gyermekeknek háromtól tizennégy éves korig 1400 forint fő, fogyatékkal élő utasoknak, illetve egy fő kísérőnek 1400 forint per fő. Három éven aluli gyermekek számára a részvétel díjmentes. Kerékpárszállításra korlátozott számban van lehetőség, kerékpáronként 1400 forintért. A kerékpár rögzítéséről és őrzéséről az utasnak kell gondoskodnia. Kutyát is lehet hozni, állatonként 2500 forintért. A jegy a Miskolc-Dorottya utca és Mahóca közti egyszeri oda-visszautazásra érvényes a különvonaton. Visszaútban egy alkalommal Garadna és Miskolc-Dorottya utca között is felhasználható.

Az előzetes regisztráció határideje április 18-a, csütörtök dél. A határidő után, illetve a helyszínen jelentkezők csak a szabad helyek függvényében szállhatnak fel a vonatra. A jegyváltás előzetes regisztráció alapján, indulás előtt Miskolc-Dorottya utca állomáson, illetve Csanyik-Erdei Iskola állomáson történő felszállásnál történik a vonaton. A különvonaton való utazásra minden esetben oda-vissza útra szóló menettérti jegy váltandó. A fentieken túl egyéb kedvezmények nem vehetők igénybe.

A jelentkezéshez meg kell adni a jelentkezők pontos számát, megjelölve, hogy felnőtt- vagy gyermekjegyre jogosult-e az illető, továbbá a felszállás helyét (Miskolc-Dorottya utca vagy Csanyik-Erdei Iskola). A jelentkezéseket legfeljebb három munkanapon belül visszaigazolják. A jelentkezéshez további tudnivalókat a kisvasut@eszakerdo.hu e-mail-címre írva lehet kapni április 18-án délután két óráig.

Figyelem! A programhoz alkalmas kirándulóöltözet és időjárásálló túracipő viselése ajánlott! Mahóca és Andókút állomás közvetlen környezete kiépített infrastruktúra (melegedő, WC, büfé) nélküli erdei kirándulóhelyek. A vonaton való helyfoglalás érkezési sorrendben történik, helybiztosítás nem lehetséges. Esős idő esetén az erdőben sáros környezetre kell számítani. A programot rossz idő esetén is megrendezik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.