Kora délután Árpád híd metróállomásnál füstöt észleltek az egyik metrószerelvényen. A műszaki hibás szerelvény utasokat már nem szállított, a járművezetőnek sikerült kimenekülnie. Az eset a vonalalagútban történt, az Árpád hídi metróállomástól 300 méterre. A tűzoltók lezárták a metróállomást, az Árpád hídnál és a Forgách utcánál dolgoztak a tűz okának kiderítése érdekében. A szerelvényt a Forgách utca felől közelítették meg, és két fali tűzcsapot igénybe véve oltották el a tüzet. A metrómegállóban egy személyt találtak, az alagútban pedig további két embert. Mindhárom BKV-alkalmazottat korházba szállították a mentők. A tűzoltóság szóvivője szerint a szerelvény első kocsija és a másodiknak az eleje teljesen kiégett, a mennyezetről a lámpák is leolvadtak. Az alagútban a kábelek  megsérültek. A BKV szakemberei is csak tűzoltói kisérettel vizsgálhatták meg a tűzkárt szenvedett szerelvényt, amely szerkesztőségünk értesülései szerint a 237-es volt.

Délután közleményt adott ki Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója,  amelyben bejelenti, hogy felkérte a BKV menedzsmentjét a tűzeset kivizsgálására, annak forgalomra és biztonságra veszélyessége miatt. Kocsis István lesz a felelőse a vizsgálatnak, amelynek célja, hogy az okok és a veszélyeztetések megismerésével a jövőben még biztonságosabb lehessen Budapest gyorsvasúti hálózata

A baj csőstül jön: a Lehel téri fordulás meghiúsult váltóhiba miatt, azaz Deák tér–Újpest-központ viszonylaton közlekedtek a pótlók. A váltóhiba elhárítása után, 19:11-kor megindult a forgalom a teljes vonalon, a kritikus szakaszon negyvenes sebességkorlátozással. A szerelvények nem állnak meg a Forgách utcánál, mert az állomás kitakarítása még nem fejeződött be. A sérült szerelvény éjszaka lesz elszállítva a Kőér utcai bázisra.