Újra van helyi járat Berettyóújfaluban

iho/közút   ·   2018.01.16. 13:45
MHJ-175_kicsi

A debreceni szolgáltatóváltás után több Hajdú-Bihar megyei város, így Hajdúbuszörmény, Püspökladány és Berettyóújfalu is búcsút intett az egykori Hajdú Volánnak, viszont Berettyóújfalu volt az egyetlen, ahova nem érkezett utód; a helyi közlekedést a városon áthaladó helyközi buszokkal oldották meg.

Azóta eltelt fél évtized, és úgy tűnik, mégis van igény egy helyi buszra, ezért az év elejétől ismét beindították a szolgáltatást. A menetrend egyelőre még a 2012-es, de ez az észrevételek, javaslatok figyelembevételével várhatóan már februárban változni fog – bízunk benne, hogy akkor már a megállóhelyi tájékoztatókat is sikerül áttekinthetőbbé tenni.

A Hajdú Volánt, pontosabban az utódját, az ÉMKK-t viszont nem hívták vissza, helyette a 2002-es gyártású MHJ-175 rendszámú Mercedes-Benz Citaroval oldják meg a dolgot, ami információink szerint 2013-ig Franciaországban, majd onnantól egészen tavaly év végéig a Komo-Sky Kft.-nél szolgált Auchan járatokon Budapesten és környékén. A Citaro tartaléka pedig az LGT-303 rendszámú, 1993-as gyártású MAN NL 202. Természetesen mindkét busz alacsonypadlós, így akár babakocsival vagy tolókocsival is igénybe lehet venni a szolgáltatást.

Az MHJ-175, még az előző munkahelyén (fotó: Bódi Balázs)

Egy vonaljegy 120 forintba, a havi bérlet 2510 forintba, a diák és a nyugdíjas bérlet pedig 800 forintba kerül, ezeket egyelőre még csak a járművezetőnél lehet megvásárolni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek