Utastájékoztatás tegnapelőttre

iho   ·   2016.01.14. 10:41
00kicsi

A járműveken a hangos utastájékoztatás ugyan már január elseje óta bemondja, vizuálisan mégis csak az indulás előtt szinte közvetlenül érzékelhető, mi is történik majd a budai villamosközlekedésben. A Fonódó ugyan még márciusig nem lesz teljes, a Lánchíd budai hídfőjének déli és északi oldala között rövid gyaloglásra lesz szükség.

(forrás: BKK)

Mintegy jó tanuló, ismételjük el a leckét: a Bécsi út/Vörösvári út végállomástól az újraélesztett és a Savoya parkig meghosszabbítótt 17-esen kívül a 19-esen is utazhatunk, előbbi a Frankel Leó utca/Török utca új átkötésén át a Margit körút–Széll Kálmán tér útvonalon, utóbbi a Duna partján közelíti meg déli végállomását. Véget ér a 61-es hűvösvölgyi egyeduralma, szintén újjáéled egy klasszikus viszonylatszám, az 56-os. Az előző a Móricz Zsigmond körtér déli oldaláig (SZTK-rendező), utóbbi Budafokig közlekedik. A Kelenföldi pályaudvartól induló déli 19-es és a 41-es egyelőre csak a Clark Ádám térig jár. Elköszönhetünk azonban a sok végállomásváltozáson átesett, de a Krisztina körút szerves részének tartott 18-as villamostól.

A Bécsi úton, az Alkotás utcában, a Hűvösvölgy felé ezzel a változással (az adatok munkanap csúcsidőre vonatkoznak) négy-négy, a Fehérvári úton két-háromperces közös követés valósul meg.

A részletes adatok a BKK honlapján olvashatók.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek