Útfelújítás Újszász és Abony között

MTI   ·   2013.05.22. 13:09

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője elmondta: az építkezés Abony belterületén indul és a megyehatárig tart. A 6,43 kilométeres szakaszt teljes körűen felújítják. A külső, a 4-es főutat Jász-Nagykun-Szolnok megyével összekötő rész annyira rossz állapotba került, hogy a szakaszon teljesen új utat kell építeni – emelte ki a szóvivő.

A következő hónapokban a közlekedőknek jelentős korlátozásokra kell számítaniuk. A külterületi szakaszon a 4-es út és a megyehatár között teljes útzár mellett, a 40-es és 4-es főút között félpályás zárások mellett folynak majd a kivitelezési munkák, július elejétől pedig Abony belterületén egy több mint 300 méteres szakaszon szintén teljes útzár lesz.

A külső szakaszon már csak a buszok közlekedhetnek, a tanév végétől azonban már ezek sem – fűzte hozzá. Az 1,26 milliárd forint értékű útépítés a tervek szerint szeptember végére fejeződik be.

2013-ban az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében országosan csaknem 600 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg csaknem 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból. Az országos programon belül Pest megyében idén mintegy 16 milliárd forint értékben csaknem 82 kilométernyi út felújítására van lehetősége a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek.

Kapcsolódó hírek