Útfelújítások kezdődhetnek Kecskeméten

MTI   ·   2018.09.13. 13:00

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere az MTI-nek elmondta: mintegy 885 millió forintot fordítanak a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből a Szolnoki út összességében több mint három kilométer hosszú szakaszának rekonstrukciójára. Az érintett Reptéri út és Kuruc körút közötti útszakasz a helyi és a távolsági közlekedésben egyaránt fontos szerepet tölt be, továbbá mindkét oldalán gazdasági övezetek találhatóak, ezért a beruházás azt célozza, hogy javuljon Kecskemét déli és keleti gazdasági övezeteinek megközelíthetősége.

A munkálatok első ütemében a lakott területen kívüli részeket, körülbelül 1650 méter hosszú útszakaszt újítanak fel, a második ütemben pedig a lakott területen belüli részek, a Kuruc körút és a Szent István körút közötti 1535 méter hosszú útszakaszok következnek. A munkálatok várhatóan november végéig tartanak, a kivitelező a Duna Aszfalt Kft. Ezzel egy időben a déli iparterület négy, nagy forgalmú útszakaszának újjáépítése is megkezdődik. Az összesen 5,3 kilométer hosszú szakasz rekonstrukciója egy sikeres pályázat révén mintegy 1,2 milliárd forintból valósul meg.

A várhatóan az év végéig tartó munkálatok keretében lemarják az aszfaltburkolat felső rétegét, szükség szerint megerősítik az útalapot, új aszfaltréteget terítenek le, a kapubehajtókat szintre emelik, a csapadékvíz elvezetésére pedig nyílt árok épül majd a területen.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Hosszú hétvége március idusán: csütörtökön már péntek van a MÁV-nál

iho   ·   2024.03.13. 08:50

Március 15-én, a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.