Uzsgyi gázolt motorost Tószegen

iho/vasút   ·   2016.05.06. 13:56

A szerencsétlenség Tószegen belül, a Gőgös Ignácz utcai, nem biztosított vasúti átjáróban történt. A szemtanúk szerint a motoros az Attila út felé hajtott a motorral, amikor összeütközött a Szolnoktól Kecskemétig közlekedő szerelvénnyel 16 óra 45 körül. Az ütközést a mozdonyvezető nem tudta elkerülni: a pályaszakasz beláthatósága a lakóházak miatt meglehetősen rossz. A motoros valószínűleg nem tekintett körbe az átjáróban, mielőtt áthaladt volna. Az ütközést követően a szerelvény maga alá gyűrte a motorkerékpárost és csak száz méter múlva tudott megállni. A helyszínelést a rendőrség egészen estig folytatta, addig Tószeg és Szolnok között vonatpótló autóbuszok vitték az utasokat. A balesetben megsérült Uzsgyit végül az így negyven perces késéssel közlekedő 37111-es szerelvény vontatta be Kecskemétre. A pótlóbuszokon a hazatérő érettségiző diákok miatt nagy volt a tumultus. A forgalom csak a pénteki üzemkezdetre állt helyre.

A faluban balesetveszélyesek az átjárók. Nem egyszer volt már baleset a Gőgös Ignácz úti, illetve az attól négyszáz méterre, a Csücsök Csárda mellett található vasúti átjáróban. A helyi közösség már évek óta panaszkodik, hogy szükséges lenne mindkét helyre fénysorompóval biztosított átjárót építeni, mert kerékpárosok, autósok is ütköztek. A helyszín maga egyébként egy íves vonalszakasz, amelynek két oldalán épületek állnak. Sem a mozdonyvezér, sem az autós nem láthatja be rendesen a pályát. Tószegen jelenleg csak a Karai úti átjáróban van fénysorompó, amit a Tiszakécske felőli bejárati alakjelzővel és az állomási útátjáró-fedező fényjelzővel van egyesítve, amit az állomáson kezelnek a forgalmi szolgálattevők.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek