Változik a H6-os, H7-es és H8-as HÉV közlekedése

iho/vasút   ·   2018.06.29. 09:10
H6-os HÉV

A felsővezeték-rendszer karbantartása miatt a H6-os HÉV június 30-án, szombaton és július 1-jén, vasárnap Szigetszentmiklós-Gyártelep és Dunaharaszti külső állomás között a Közvágóhíd irányú vágányon közlekedik, módosított indulási időpontokkal. A Közvágóhíd és Tököl, valamint a Közvágóhíd és Ráckeve között közlekedő vonatok a Szigetszentmiklós-Gyártelep és a Dunaharaszti külső állomás között mindkét irányban a Közvágóhíd irányú vágányon közlekednek, és a Szigetszentmiklós, a József Attila-telep és Szigetszentmiklós alsó állomáson a Közvágóhíd irányú peron mellett állnak meg. A szerelvények érkezéséhez való csatlakozás biztosítása érdekében június 30-án a késő esti órákban módosul a 2-es és a 24-es villamos menetrendje is: a 2-es villamos 23 óra 33 helyett 23 óra 36-kor, a 24-es villamos 22 óra 32 helyett 22 óra 37 perckor, illetve 23 óra 32 helyett 23 óra 37-kor indul Közvágóhíd végállomástól.

H7-es HÉV

A pálya és az elavult szerelvények műszaki problémái miatt a H7-es HÉV június 25-től várhatóan augusztus végéig tízpercenként jár. A változásokról a MÁV-HÉV Facebook oldalán, a BKK Info oldalain, valamint a MÁVINFORM hírei között folyamatosan jelenik meg tájékoztatás.

H8-as HÉV

A vonatok közlekedése június 30-tól július 26-ig módosul, mert Mogyoród és a Ganz-kitérő között felújítják a pályát. A H8-as szerelvények négy hétvégén (június 30-án és július 1-jén, július 7-8-án, július 14-15-én, valamint július 21-22-én) rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Mogyoród között közlekednek, változatlan követési idővel. Mogyoród és Gödöllő között H8-as jelzéssel pótlóbusz szállítja az utasokat, H8SZ jelzéssel pedig igényvezérelt pótlóbusz jár Mogyoród és Szentjakab között. A kerékpárok szállítása csak a H8-as pótlóbuszon megengedett.

Július 2-tól 26-ig hétköznapokon csak az Örs vezér tere és Gödöllő között járnak a szerelvények, Mogyoród és a Ganz-kitérő között mindkét irányban az Örs vezér tere irányú vágányon, a megszokott menetrendtől eltérő indulási időpontokkal. Pótlóbusz ezeken a napokon nem indul. A H8-as HÉV menetrendjéről az állomásokon, valamint a MÁV-HÉV és a BKK honlapján lehet részletesen tájékozódni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek