Vasárnap lesz az I bike biciklis felvonulás

iho   ·   2018.04.19. 11:41

Április 22–én vasárnap lesz az I bike kerékpáros felvonulás. A bringások 15 órakor gyüleketnek a Tabánban, innen az Erzsébet hídon tekernek át Pestre – közölte a Kerékpáros Klub. Az útvonal újdonságai közé tartozik a pesti és budai alsó rakpartok északi szakaszai és az Árpád híd.

A Tabánból a Városligetbe érkező felvonulás végigmegy a Margitszigeten és a Váralagúton, a Lánchídon és az Andrássy úton. Több olyan pontot is érintenek, ahol tilos hétköznap kerékpározni. A felvonulás zenével, piknikkel, programokkal és bringaemeléssel ér véget a Városligetben, ahol több kerékpáros kezdeményezéssel is találkozni lehet. A menetet Hollandia új nagykövete, René van Hell nyitja meg.

Idén először rövidített útvonalon várják azokat a családokat, ahol a gyerekek már kinőtték a gyerekülést, de a teljes útvonal még hosszú lenne. Az I bike Mini gyülekező 15:30-kor lesz a Liszt Ferenc téren, ahol a menet elejéhez csatlakozva, a nekik fenntartott sávban tekerhetnek ki a Városligetbe.

Az I bike idei útvonala (forrás: Kerékpárosklub)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek