Vasúti baleset Lengyelországban, szerencsés kimenetellel

iho/vasút   ·   2017.08.31. 08:45
lengyel_vonatbaleset_kislid

A gyorsvonat kocsijai a peron mentén oldalukra dőltek (forrás: tvn24.pl)

A baleset szerda este tíz órakor történt a pomerániai Smętowo Graniczne állomásán, Gdansktól délre, a Gdansk és Bydgoszcz közötti fővonalon. A Zakopanéból Gdyniába tartó gyorsvonat eddig ismeretlen okból belerohant az állomáson álló tehervonatba.

Eddig nem lehet tudni, hogy a tehervonat miért állt meg az állomáson, a gyorsvonat menetrend szerint közlekedett. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a mozdonyvezető a veszélyt észlelve olyan intenzitással fékezett, hogy az éjszakai sötétségben a vonat szikraesőbe burkolózott. Az ütközés következtében a tizenegy kocsis vonatból hét kocsi és a mozdony kisiklott és a peron mentén az oldalára dőlt. A vonaton körülbelül kétszázan utaztak, a tűzoltók éjjel egy órára végeztek a helyszín átkutatásával, huszonnyolc sérültet szállítottak kórházba.

A vonalon jelenleg áll a vasúti közlekedés, a vasúttársaság pótlóbuszokat állított forgalomba. A menetrendszerű közlekedés helyreállítását délután egy órára ígérik.


* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek