Vasúti pálya épült át Belgrád környékén

iho/vasút   ·   2018.04.20. 13:45
400px_szerbmozdony

A szerb vasúti infrastruktúra-kezelő Infrastruktura Zeleznice Srbije 23,8 millió eurós (körülbelül 7,4 milliárd forint) projektje során nemcsak a X-es számú páneurópai korridorvonal részét képző vasúti pálya épült át: megszépült a resniki és a rakovicai állomásépület is. A korszerűsítési munkálatokat a kínai China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) végezte el. A beruházás költségeit az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) hiteléből finanszírozták – adja hírül a Railway Pro.

Szerbiában most a főváros déli részén újult meg egy rövidebb vasúti szakasz (illusztráció forrása: IRJ)

A szerbek az utóbbi években nagy erőkkel próbálják helyrehozni igencsak lepusztult vasúthálózatukat. A X-es korridorvonal huszonkilenc és fél kilométer hosszú, Mala Krsna–Velika Plana szakaszát az orosz RZD International rázta gatyába 2015-2016 során, de a Sopot Kosmajski–Kovačevac, valamint a Ruma–Golubinci szakaszokat is az oroszok építették át egy 2013 májusában a szerbekkel kötött megállapodás értelmében. A Niš és a szerb-bolgár határnál található Dimitrovgrad közötti vasútvonal felújítása pedig az Európai Beruházási Bank (EIB) hiteléből indulhat meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek