Végre! Eladó a 292-es Bz!

iho/vasút   ·   2017.04.27. 08:45
bz_mentes170427_0

Csak lesz valami ebből a civil akcióból is!

Kun Attila, a Magyar Vasúti Járművek Megmentéséért Egyesület (MVJME) alelnöke ugyanis arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a Rákoson tárolt 292-es Bz ügye végre eljutott abba a fázisba, amibe a megmentése miatt létrehozott egyesület tagjai már régóta vártak.

Drukkolunk, hogy sikerüljön a nagy terv! A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MVJME)

Az alábbi bankszámlaszámra várja az egyesület a felajánlásokat, legyen az 100 vagy 10 000 forint.

Magyar Vasúti Járművek Megmentéséért Egyesület
Magnet Bank
Számla szám: 16200223-10045466
IBAN szám: HU51 1620 0223 1004 5466 0000 0000
SWIFT kód: HBWEHUHB

Először több, mint két éve adtunk hírt arról, a motorkocsit „kiásnák” a parajosból, ahol már 2009 óta tárolták. Kun Attila akkor azt mondta, „kiderült, a MÁV nullára redukálta a könyvelési értékét. A Start és a pályavasút sem tart rá igényt, így haszonvas árban meg lehetne szerezni, és megmenteni a lángvágótól! Az eredeti tervek szerint egyébként mérőkocsivá akarták átalakítani.”

Eközben az egész akciót elindító Facebook csoportból kinőtte magát az MVJME, amelynek alelnöke most arról írt nekünk, „a MÁV végzett az adminisztrációs résszel, ami hosszan tartó volt, mivel minden egyes szervezetének (Start, pályavasút, stb.) külön-külön le kellett mondania a motorokocsiról, hogy szóba kerülhessen az eladása. Most, hogy kaptunk egy árajánlatot, amelyben kicsit magasabb összeget állapítottak meg, mint amire számítottunk, azon dolgozunk, hogy összeszedjük a pénzt, felajánlásokból és támogatásokból: 1 millió 200 ezer forint plusz áfa az ára. Több nagy cégnek is írtunk már (magánvasutak, járműgyártók) de még nem érkezett válasz a kérésünkre. Épp ezért szeretném megragadni az alkalmat, hogy segítséget kérjek az olvasóktól. Ha szereti valaki a Bzmot-okat és szeretne nekünk segíteni, hogy egyet megmentsünk a lángvágóktól, akkor most anyagilag hozzájárulhat a jó ügyhöz. Későbbiekben a megszerzése után lehet segíteni a felújításában is. Az egyesület további terve a motorkocsival ugyanaz, ami a Hatvanban található 520,075-ös gőzössel, azaz a felújítás.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek