Versenyélénkítés Ferihegyen: a Budport beruházott

iho   ·   2017.02.19. 11:15
cim

Egymilliárd forintos „versenyélénkítő” beruházást hajt végre a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Budport Handling Kft. – olvasható a cég közleményében, A száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozás a ma legmodernebbnek számító, vadonatúj földi kiszolgáló berendezéseket telepített a magyar főváros repülőterére.

(fotók: Budport)

Ez azt jelenti, hogy a Budapestre járatot üzemeltető légitársaságok már négy cég közül választhatnak, amikor földi kiszolgálót keresnek. A Budport Handling Kft. több éve van jelen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és 2015 végén szerezte meg a teljes körű földi kiszolgálási engedélyt, jelenleg több mint száz magasan képzett légiközlekedési szakembert foglalkoztat.

A magyar vállalkozás most közel egymilliárd forintot fordított a járatok kiszolgálásához nélkülözhetetlen eszközökre, kizárólag saját forrásból. Az iparági számítások alapján ez a beruházás százötven új munkahelyet teremt a cégnél. A beszerzés több lépcsős és várhatóan május végéig teljesen befejeződik.

A földi kiszolgálás komoly felkészültséget és precíz munkavégzést igénylő feladatsor – folytatódik a közlemény –, célja a járatok biztonságos és pontos indulásának elősegítése: az utasfelvétel, a beszállítás, a repülőgépek felkészítése a felszállásra, valamint a csomagok kezelése. A most megvásárolt eszközöknek köszönhetően (utaslépcső, csomagszállító járművek, repülőgép-mozgató berendezések, stb.) a Budportnál minden szükséges tárgyi és személyi feltétel rendelkezésre áll majd a különböző típusú, akár óriásgépek kiszolgálásához is.

– A legmodernebb eszközöket vásároltuk meg, amelyek lehetővé teszik, hogy a légitársasági tendereken önállóan méressük meg magunkat. A technológiai színvonalnak és a cégünk rugalmas döntéshozatali mechanizmusának köszönhetően komoly versenyelőnyre tettünk szert a piacon régebb óta jelen lévő versenytársainkkal szemben. Kreatívabbak és innovatívabbak vagyunk, ezt az utaskiszolgálás területén is már bizonyítottuk – mondta Galgóczy Ferenc, a Budport Handling Kft. ügyvezetője, tulajdonosa.

A fejlesztés hátteréről és a Ferihegyen zajló, a földi kiszolgáló cégek közötti kemény versenyről portálunk is beszámolt. Először 2014-ben beszéltünk a cégről, amely a Wizz-utasok jegyeladásával, check-injével és poggyász-ellenőrzésével foglalkozott, a légitársaság a kézipoggyászok dolgában alkalmazott túlzott szigor miatt először felfüggesztette, majd helyreállította ezt a megbízatást, a Budport weboldalán is főképp a Wizz-utasoknak olvashatók hasznos információk.  Partnerei között van rajta kívül az AirBerlin, a Finnair, az Air China és az El Al is, valamint a SAS, amely azonban nem sokkal ezelőtt leállította budapesti járatait.

Szóba került a társaság a ferihegyi „handling-háború” kapcsán akkor is, amikor a Malév GH feljelentette a Celebit azzal, hogy a török cég kartellezésre próbálta rábírni a többi céget. A Budport cáfolta, hogy érintett lenne az ügyben.

Az Airportal.hu néhány napja interjút közölt Galgóczy Ferenc ügyvezetővel, a cikkben elhangzik az is, hogy a Budport és a Malév GH jelenleg közösen szolgálja ki a Wizz-t. Megkérdezték az ügyvezetőt, van-e köze az intenzív eszközbeszerzésnek ahhoz, hogy a Wizz „egyeztetést folytatott a piaci szereplőkkel arra az esetre, ha a nehéz helyzetben lévő Malév GH működésében problémák lépnek föl”. A válasz: „Minden légitársasági megkeresést komolyan veszünk, legyen szó egy aktuális tenderkiírásról vagy egyéb szakmai konzultációról... A Budport eszközbeszerzése lehetővé teszi, hogy a légitársasági tendereken önállóan meg tudjuk mérettetni magunkat.”

Galgóczy Ferenc utal azért arra, hogy a Malév GH sorsához lehet köze majd a cégének. „A Budport első számú stratégiai partnere a Malév GH, ebben semmi nem változott és egészen addig nem is fog, ameddig ezt ők is így gondolják. Tisztában vagyunk a Malév GH nehéz helyzetével, ezért felelős üzleti partnerként deklaráltuk szándékunkat a társaság reorganizációjának aktív szerepvállalása kapcsán.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.