Vezető nélküli szerelvényeket vesz Sydney az Alstomtól

iho   ·   2014.09.18. 08:45
400px_alstom_metropolis_sydney

Az Alstom a hatkocsis, automata szerelvények mellett az Urbalis 400 elnevezésű, kommunikáció-alapú vonatbefolyásolási rendszert is biztosítja Ausztrália Új–Dél-Wales szövetségi államának székhelye számára.

Az Alstom huszonkét hatkocsis Metropolis-szerelvényt és biztosítóberendezést is szállít Sydney legújabb elővárosi vasútvonalára, a North West Rail Linkre<br>(látványterv: Alstom)

A North West Rail Link (NWRL) Sydney legújabb elővárosi vasútvonala, egyben Új–Dél-Wales állam történetének legnagyobb PPP-beruházása. A 3,7 milliárd ausztrál dollár értékű üzemeltetési szerződést szeptember tizenhatodikán írta alá a Northwest Rapid Transit (NRT) konzorcium. A Global Rail News információi szerint az NRT nyolc állomást épít ki a harminchat kilométer hosszú pálya mentén.

A szolgáltatást a tervek szerint 2019 első felében kell elindítani a konzorciumnak, amely tizenöt évre szerezte meg az üzemeltetési jogokat. A szövetségi állam elnöke, Mike Baird szerint a North West Rail Linken csúcsidőben óránként tizenöt szerelvény fog közlekedni kilencvennyolc százalékos pontossággal, ez körülbelül négyperces követési időt jelent – írja a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek