Vezető vasúti technológiákat mutatott be az ABB az InnoTranson

iho/vasút   ·   2016.09.30. 08:45
effilight0

Az ABB a gördülőállomány és az infrastruktúra terén innovatív vasúti technológiák széles skáláját mutatta be az InnoTrans szakkiállításon Berlinben, szeptember 20–23. között. Az ABB a legújabb vontatási és energetikai technológiáit, valamint szolgáltatás- és eszközgazdálkodási megoldásait mutatta be a vasúti gyártóknak, a vasút- és hálózatüzemeltetőknek, akiket az ABB megbízható, energiahatékony és intelligens megoldásokkal kíván támogatni.

Világpremierként az ABB most mutatta be először a szakembereknek az Effilight vontatási transzformátorát, amelynek egyedi konstrukciója lehetővé teszi, hogy jelentősen csökkentsék a működéséhez szükséges olajmennyiséget. Ennek köszönhetően a technológia jelentős súlycsökkentést és energia-megtakarítást garantál a vasúti járműgyártók és vasútüzemeltetők számára. Az ABB most vezeti be a piacra az új generációs akkumulátortöltőjét is.  A szilícium-karbid félvezetők technológiáján alapuló akkumulátortöltő a legkompaktabb kialakítás és a legnagyobb fajlagos teljesítmény mellett, magas fokú megbízhatóságot és könnyű karbantarthatóságot kínál.

(fotó: ABB)

– Az ABB az InnoTrans kiállításon azokat az innovatív technológiákat helyezte a fókuszba, amelyek segítségével a vevőink úgy érhetik el az üzemeltetési és pénzügyi céljaikat, hogy közben csökkenteni tudják a káros környezeti hatásokat is – mondta Jean-Luc Favre, az ABB Rail Industry Sector Initiative vezetője. – A közlekedést és az infrastruktúrát az ABB Next Level stratégiája szintén prioritási területnek tekinti, de fontos elemét jelenti vállalatunk hosszú távú elkötelezettségének éppúgy, mint a bemutatott termékeinknek, amelyek egyaránt azt a távlati célunkat szolgálják, hogy a fenntartható közlekedés megvalósításával egy még jobb világot teremtsünk.

Az ABB bemutatta a kiváló energiahatékonyságú vontatási konverterét is, amely átveszi a régi GTO átalakítók szerepét a Re460-s sorozatú mozdonyokban. Az új IGBT-átalakítók javítják a vonat rendelkezésre állását, csökkentik az üzemeltetési költséget, a mozdony élettartamát pedig akár húsz évvel is meghosszabbítják. A kiállított termékek közül említést érdemel még az ABB moduláris Conceptpower DPA 120/240 szünetmentes tápegysége (UPS) is, amely a vasúti hálózatok számára maximális rendelkezésre állást nyújt, így azokon a forgalom zökkenőmentesen és biztonságosan folyhat. Kiállították a dízelmozdonyokhoz gyártott rugalmas és nagy teljesítményű turbófeltöltőket, valamint a gördülőállománynál alkalmazható kompakt, nagy teljesítményű, Pluto márkanevű, felhasználóbarát biztonsági PLC-t (programozható logikai vezérlőt) is.

Az ABB által kínált szolgáltatások részeként az ABB érzékelő- és szoftveralapú megoldásokat is bemutatott, amelyek – összhangban a vállalat Eszközök, Szolgáltatások és Emberek Hálózata (IoTSP) rendszerével – megkönnyítik az üzemeltetés- és információtechnológiák integrálását, és lehetővé teszik az Asset Health Management bevezetését.

Az ABB az energetikai és automatizálási termékek és megoldások széles skáláját kínálja a vasúti és a közlekedési szektornak. Ezekkel a költséghatékonyságot kínáló termékekkel és megoldásokkal energiahatékonyság érhető el, és csökkenthető a széndioxid-kibocsátás. A környezeti értékek miatt érzett növekvő aggodalom, a gyors urbanizáció, a személyek és árucikkek egyre gyorsabb szállítása iránti növekvő igény, valamint a változékony üzemanyagárak azok a szempontok, amelyek miatt az ABB a vasutat stratégiai jelentőségű prioritási területként kezeli.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek