Villamosok ugrásra készen

iho/vasút   ·   2016.07.19. 18:45
00kicsi

Tíz használt hannoveri villamos és tíz CAF Urbos 3 (a rövidebb, öt modulos változat) áll forgalomba hamarosan, azaz az utóbbiakból egy-kettő már közlekedik is. A hannoverieket (a német város 1974–1993 között kétszázhatvanat állított forgalomba az LHB és a Düwag által gyártott típusból) bevallottan tíz, már fővizsgára nem küldendő kocsi pótlására vásárolta a BKV, az 1611–1620 közötti csoportba számozott villamosok próbameneteken már futnak.

Az 1612-es és az 1617-es hannoveri, mellettük egy felújított Tatra a Fehér úti főműhely udvarán (fotók: Kemsei Zoltán)

A CAF Urbos 3 rövidebb, ötmodulos változatából harmincötöt rendelt a BKV, azaz a most forgalomba álló (az első két kocsi már közlekedik) tíz példány még nem az opcionálisan lehívható mennyiséghez tartozik, azonban már idehaza, Dunakeszin szerelték össze őket. Az összesen hetvenhét opcionális kocsiból további tíz 34 méteres – a kellő megrendelés esetén – még forgalomba állhat a közeljövőben.

A 2227-es (és a 2226-os) pályaszámú CAF már látható forgalomban is

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek