Villan is, kerek is – bemutatkozik a Godox H200R

iho   ·   2019.04.20. 06:21

(x)

Eddig a bare bulb – csupasz villanócsöves –, a 35 mm-es reflektoros és a LED videó fej volt ismert, de negyedikként megérkezett a H200R elnevezésű kerek villanófej. Egy új termék megjelenésekor érdemes megvizsgálni, hogy miben jobb, vagy miben tér el az előző generációs fejektől.

Gömbölyű fény, természetes hatás

A Godox H200R kerek villanófej a nevéhez hűen szép, kerek fényt ad. Ha ezt a fényt összehasonlítjuk a régebbi, reflektoros fejjel, a következőt tapasztaljuk. A kerek fej használatával egyfelől kiegyensúlyozottabb, természetesebb hatást kapunk, másrészt nagyobb teret tölt ki, mint 35 mm-es társa. A körkörös fény a szélek felé, apránként fogy el, amely tulajdonsága tárgy vagy portré fotózás esetén igen kedveltté teheti. A kerek fej a fókuszban mért fényérték alapján, a reflektoros és a bare bulb fejek közé tehető.

A színhőmérséklet is különbözik más-más fejeknél, ezeket is javasolt kipróbálni, ahogy különféle fényformáló eszközökkel együtt is, például ezüst ernyővel. A H200R erős LED lámpával dolgozik, jól használható, és három fokozat szerint állíthatjuk ennek a beállító fénynek az erősségét. Fénye szelíd és barátságos.

Praktikum és elegancia

A kerek villanófej szélén mágnesek találhatók, amelyekkel könnyedén rögzíthetünk más Godox eszközt, például szűrőket és fényformálókat. Ezen a téren is széles a Godox kínálat, és emellett tetszetős és praktikus is. Mégis más a látvány, ha színszűrők és fényformálók tépőzáras, adapteres vagy ragasztós megoldások helyett, mágneses rögzítést használhatunk. Ráadásul az alkalmazott eszközök számát a mágnes megléte miatt növelhetjük, és egymásra is helyezhetjük azokat.

Miért válasszuk az új villanó fejet?

Aki már beszerezte Godox AD 200-as vakuját, annak igazán megfelelő opció a H200R kerek villanófej. Célszerű és sokrétű kiegészítő. Alkalmazható ernyővel, vagy más fényformálókkal kiegészülve, de használata főleg szólóban javasolt, egyszerűen azért, mert a Godox más típusú feje, a bare bulb jobban teljesít a fényformálókkal. A kerek villanófej portré, tárgyfotózás vagy éppen belső terek fényképezésénél jól használható. A felhasználási területeket tovább szélesíthetjük, ha beszerezzük hozzá a mágneses, kiegészítő szettet vagy a Godox egyéb, kompatibilis kiegészítőit.

Kapcsolódó hírek