Vissza a villamost a Bajcsyra!

iho   ·   2014.09.26. 18:45
00kicsi

A közbeszerzést a BKK a mellékelt dokumentum szerint már augusztus 12-én elindította, de csak a napokban vált hozzáférhetővé a honlapon. Az eredeti határidő szeptember 23. lett volna, de a közlekedési csúcsszerv a lehetséges ajánlattevő cégek kérdéseire, a válaszok kidolgozására hivatkozva október 10-ig hosszabbította meg az ajánlattételt. A BKK nyáron jelentette meg a Balázs Mór-tervet, amelyben többek közt a Deák tér és a Lehel tér közötti villamospálya visszaépítése is szerepel.

Villamost a Bajcsy-Zsilinszky útra...<br>(forrás: kemsei Zoltán gyűjteménye)

A tender három részből áll: a villamos- és trolibuszhálózat fejlesztési koncepcióján alapulva a 77-es trolibusz vonalát a Baross térig, a 83-ast Kőbánya alsó vasútállomásig (Liget tér) hosszabbítanák meg. Ez nyolc kilométernyi vezeték építését, felújítását, nyolc elágazás beépítését, hat új megállót és két áramátalakító korszerűsítését foglalja magában.

Több mint öt és fél kilométer vágány, nyolc kitérő, tizenkét megálló, hat kilométer felsővezeték épülne a Deák tér és a Lehel tér között, újra megteremtve a pesti észak–déli villamostengelyt. A nagykörúti vonallal üzemi kapcsolat épülne ki. Szintén villamosfejlesztési program része az 1-es villamos meghosszabbítása a külső Bécsi úton, a készülő Aranyvölgy vasúti megállóig, közvetlen átszállási kapcsolatot teremtve az esztergomi vasútvonal és a budai fonódó hálózat között.

...trolit Kőbányára!<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.