Visszaáll a Trianon előtti állapot

iho   ·   2014.04.25. 09:36
pocsajcim

A trianoni békeszerződés aláírása után majdnem félúton zárták le a Pocsajt, és az onnan alig tíz kilométerre található Biharfélegyházát összekötő utat. Most újra megépítik: Pocsaj polgármestere, Kecskés Gyula azt mondta, az ehhez szükséges 5 millió eurót közösen nyerte el az Európai Uniótól a két település. A pénzből magyar területen csaknem két kilométert újra aszfaltoznak, a mezei ürge védelme miatt három kilométeren viszont új nyomvonalat alakítanak ki. Romániában már elkészült az út, a magyar oldalon augusztus 15-re készülhet el, akkor adják át közösen az új utat.

Arra a kérdésre, hogy addig, amíg Románia nem lesz a schengeni egyezmény tagja (vagyis amíg nem szűnik meg teljesen a határellenőrzés), hogyan oldják meg a határátkelést, azt válaszolta, hogy a két ország vezetői minden bizonnyal megtalálják rá a lehetőséget. Valószínűleg olyan határátkelő nyílik, amelyet nem lehet majd egész nap használni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek