VistaStar: újabb szállodahajó a Rajnán

iho/hajózás   ·   2018.09.01. 16:00
vista_star_koln_hajozas_kislid

A folyami szállodahajókat üzemeltető Vista Reisen újabb négycsillagos hajója, a VistaStar átesett Kölnben a keresztelési ceremónián. A hajó építését a hamburgi PCE befektetési csoport finanszírozta és a hollandiai Den Breejen-hajógyárban készült. Érdekesség, hogy az olasz Fincantierihez hasonlóan a holland cég egyik telephelye is Romániában, Galacban van.

A 135 méter hosszú, 11,45 méter széles és majdnem két méter merülésű vízijármű 99 kabinban 203 utast szállíthat luxuskörülmények között. A német zászló alatt haladó hajó meghajtásáról két, egyenként 746 kW teljesítményű, C32 Acert-típusú Caterpillar-dízelmotor gondoskodik, amelyek szintén két Veth-propeller hajt meg, miáltal a hajó 22 kilométer per órás sebességet érhet el. A tervek szerint a hajó a Rajnán fog járni, fel és alá.

A tengerjárók az igaziak, de ebben is van szépség!

A hajó utasainak kényelméről többek között egy nagyvonalú napozófedélzet gondoskodik, amelyet hívogató kültéri bútorokkal rendeztek be. Van itt egy park is, és mindenféle szabadtéri játéklehetőség a megfelelő pályákkal. A hajó társalgója teljeskörű panoráma-kilátást kínál, az étteremben mind a kétszáz vendég leültethető.

A hajó farában található a wellnessközpont, ez is nagyvonalúan körbeüvegezve. Ez egy igazi csiki-csuki tér: egyrészt a medence felett nyitható a tető, másrészt a medence fenéklemeze felemelhető és színpadként is használható. Igazi kíhívás egy állandóan gyakorlatias kérdésekkel szembekerülő hajóépítő üzemben.

Mivel a nagy nemzetközi belvízi hajózási útvonalak egymással csatornák útján hálózatba forrnak össze, elvileg nem kizárt, hogy a nyúlánk hajót egyszer a magyarországi Duna-szakaszon is üdvözölhetjük, de a legszebb lenne egy forduló a Szabadság-híd alatt. Erre elvileg nyílna lehetőség, hiszen a híd támaszköze szűken nagyobb, mint az új hajó hossza, 170 méter.

A kislány bonyolult kötélzetet hozott működésbe, miáltal a pezsgősüveg szétcsattant a hajó törzsén

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek