Vonaton érkeznek maszkok Kínából a spanyoloknak

iho/vasút   ·   2020.03.27. 18:00
400px_kinai_kontener_spanyolba

Nagy mennyiségű egészségügyi felszerelést kap Kínától Spanyolország: az YXE Trading Service Group és a Yiwu Yitong Europe Logistics Covery százezer egyszer használatos Timex szájmaszkot, 15 ezer Gauze maszkot és 800 védőöltözetet adományozott. A China Railway Express YXE kezelt első szállítmány a napokban indult útnak a kelet-kínai városból. A vállalat közleménye szerint a spanyoloknak ez nem kerül semmibe, a szállítmányozó cég fizeti a szállítást, a vámkezelést és egyéb szolgáltatásokat a teljes útvonalon.

Elindult az első, egészségügyi felszereléseket szállító tehervonat a kínai Jivuból a spanyolországi Madridba, ahova kér hét alatt ér el (kép forrása: Twitter, People's Daily)

A heti rendszerességűre tervezett szállítmányok útvonala olyan vasútvonalon is halad, melyen a koronavírus-járvány eddigi terjedése miatt jó ideje nem közlekedtek a vonatok, és csak vasárnap indulhatott újra a forgalom. A napokban indított tehervonat az első olyan fuvar Kínából Európába, mely a járvány elleni védekezéshez szükséges szállítmányt visz. A szállítmány a tervek szerint két hét alatt jut el Jivuból Madridba. A vonaton utazó konténereken spanyol nyelvű feliratok találhatók – „eső után mindig kisüt a nap”, „a remény fénye felkelt a horizonton”, „egy övezet, egy út” –, melyekkel jókívánságaikat küldik a spanyoloknak a kínaiak.

Az egészségügyi szállítmány azonban nem az első fuvar a Jivu és Madrid közötti 13 ezer 52 kilométeres távon: a 2014 novemberében útnak indított legelső vonat az elsők között volt, mely az Új Selyemúton haladt végig. Azóta már 1200 vonat összesen közel százezer konténert szállított az útvonalon – jelenti a Rail Freight.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek