Ady Endre életének nevezetes helyszíneire: Nagyváradra, Nagykárolyra, Adyfalvára (Érmindszent) és Csucsára vezet a Vasutazz velünk! szeptemberi, kétnapos útja.

Az út első napján, szeptember 15-én, szombaton Budapesttől Nagykárolyig fut a vonat a vendégekkel, itt Ady Endre első iskoláját, a piaristák intézményét tekinthetjük meg, majd autóbusszal Érmindszentre, a költő szülőházához vezet az út. Estére Nagyváradra érkezik a csapat, ahol a helyi Szigligeti Ede színház Ady centenáriumra rendezett előadásának ősbemutatóján vehetnek részt.

Váradi éjszakázást követően másnap, szeptember 16-án városnézéssel kezd a csapat, többek közt az Ady múzeum megtekintése is a program része lesz. Majd vonatra szállva Csucsára, a Boncza kastélyhoz utaznak. ahol Octavian Goga, Ady barátja jóvoltából Ady-emlékházat rendeztek be, a vonat ezek után hazaindul Budapestre.

Az útról bővebb információt a Vasutazz velünk! honlapján olvashatunk.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!