Vonattal az Utazás Kiállításra és még tovább…

iho   ·   2015.02.26. 21:15
00kicsi

A megállapodás a közösségi közlekedés versenyképességének fokozását szolgálja. A kölcsönös előnyökön nyugvó partnerségi együttműködés célkitűzése a mobilitási igények kielégítésének fenntartható biztosítása, a közszolgáltatás versenyképességének növelése az egyéni közlekedéssel szemben, a közszolgáltatási személyszállításban összehangolt, egymásra épülő és egymást kiegészítő hálózatok működtetése, valamint az utasok magasabb színvonalon és integrált szolgáltatási csomagokkal kiszolgálása.

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára beszédében üdvözölte a megállapodást, valamint hangsúlyozta, hogy a munkamegosztásra alapozva kell a személyszállító társaságok versenyképességét növelni.

Bencsik Zoltán, a Volán Egyesülés vezérigazgató-helyettese, Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára és Zaránd György, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója<br>(fotók: NFM, Bartolf Ágnes)

Zaránd György, a MÁV-Start vezérigazgatója a standmegnyitón beszélt a MÁV-csoport számos menetrendi, illetve komfortérzetet növelő fejlesztéséről. A szolgáltatásfejlesztésben jelentős lépés volt a díjmentes internet-elérési lehetőség kiterjesztése a vonatokon. Wifivel az InterCity- és az elővárosi közlekedés 770 kocsiját „okosította” a MÁV-Start. A szintén 2013-ban kezdődött jármű-felújítási program terén is eredményes évet zárhatott a vasútvállalat. Eddig közel 350 kocsi festését, belső terét, műszaki berendezéseit korszerűsítette, év végéig megérkezik mind a 42 új Stadler Flirt motorvonat, folyamatosan állnak forgalomba az Ausztriából vásárolt Schlieren-kocsik is.

Feldmann Márton, a MÁV-Start értékesítési vezérigazgató-helyettese a nemzetközi vasúti összeköttetés javításával kapcsolatos beszédében kiemelte, hogy Bécsbe két új vonat közlekedik, aminek köszönhetően Debrecen és Kecskemét is bekapcsolódhatott a közvetlen nyugat-európai összeköttetések rendszerébe. Idén nyáron a legfontosabb tengerparti üdülőhelyekre bővítik a vasúti eljutási lehetőségeket. Splitbe a korábbi keddi és pénteki indulások mellett már vasárnap is biztosítanak közvetlen vonatot, Várnába heti kettőre növelik a közvetlen járatok számát, és hosszú idő után ismét elérhetővé válik átszállás nélkül Thesszaloniki is.

Idén is megtalálják a látogatók a vasúttársaságot az Utazás Kiállításon február 26. és március 1. között, a budapesti Hungexpo Vásárváros „A” pavilonjának 203/A standján. A kiállításra vonattal érkezőknek ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt nyújt a MÁV-Start, bármely belföldi állomásról bármely budapesti állomásra. A kedvezmény érvényesítéséhez a menettérti jegyet a vasúttársaság standján le kell bélyegeztetni. Az eljutás megkönnyítése érdekében a menetrendben szereplő vonatokon felül a MÁV-Start több vonatát is megállítja Kőbánya felső állomáson, a Keleti pályaudvarról pedig óránként három vonat is lehetővé teszi az öt perc alatti eljutást a vásárközpontba.

A helyszínen a társaság húsz százalékos kedvezményű belföldi menetjegy vásárlási lehetőséggel várja a látogatókat, és minden elköltött ezer forint után száz forint értékű utazási kupont ad, egy vásárlásnál legfeljebb ötezer forint értékben. A standon legalább ötezer forint értékben vásárlók között két fő részére, Ausztriába szóló menettérti jegyet sorsolnak ki minden közönségnapon. Az Utazás Kiállításhoz kapcsolódó kedvezményekről, a Kőbánya felsőn megálló vonatok menetrendjéről, valamint a vasúttársaság standjának programkínálatáról bővebb információ a vasúttársaság honlapján olvasható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek