VSZ: Krízishelyzet van, tárgyaljunk végre!

MTI/iho   ·   2016.05.22. 16:15
vrendcs0

A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) közleményében azt írta: amennyiben július 9-éig, a Vasutasnapig a cégvezetés nem reagál követelésükre, országos figyelemfelkeltő akciósorozatot indítanak a vasútnál. Erről a VSZ Kongresszusa döntött.

A szakszervezet emlékeztet: már tavaly pontokba szedték a súlyos problémákat

  • az alacsony béreket,
  • a kritikus létszámhiányt,
  • az áldatlan munkakörülményeket,
  • az indokolatlanul szigorú és rossz vizsgáztatási rendszert,
  • az életpályamodell hiányát

és kiáltványban követelték a menedzsmenttől az áldatlan állapotok megszüntetését, a szakma becsületének a visszaállítását.

Érdemi változás azóta sem történt, még csak komolynak nevezhető tárgyalás sem kezdődött el a többször jelzett problémákról – mutattak rá. Meleg János, a VSZ elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a MÁV az idei évre kötött bérmegállapodásban foglaltakat sem tartotta be, az ígéretek ellenére nem tárgyalhattak a középtávú megállapodásról, a kollektív szerződés átfogó módosításáról és az életpályamodell kialakításáról. Pedig ez utóbbira éppen most a legkedvezőbb a helyzet, hiszen a vállalatcsoport 39 milliárd forintos eredménnyel zárta a tavalyi üzleti évet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek