Wacker Neuson: mint a bors!

Kemsei Zoltán   ·   2015.05.14. 08:45
00kicsi

Az 1848-ban, Drezdában alapított lakatosműhely komoly karriert futott be azóta. A Wacker Neuson cégcsoportnak (a névadón kívül például a Kramer traktorok, mezőgazdasági gépek is hozzájuk tartoznak) mára már több mint negyven leányvállalata, négyezernél több dolgozója és világszerte legalább ötszáz, bejegyzett szabadalma van. A cég a Magyar Vasúttörténeti Parkban tartott bemutatót legújabb munkagépeiből.

A 8003-as a körfűtőház előtt<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Vegyük górcső alá a Wacker Neuson 8003-as típusszámú gépét! A „railway” megkülönböztető nevet viselő kotró – amely a DB-nél már megszerezte a szükséges tanúsítványokat – az alapfelszereltségen kívül első és hátsó Hyrail adapterekkel rendelkezik, kéttengelyes vasúti járműként legfeljebb tizenhét kilométer per órás sebességgel közlekedhet a síneken. Hatalmas előnye a kicsisége: űrszelvény-problémák nem jelentkezhetnek, amikor a sínen gördül.

Hatásos bevonuló a csarnokba, zene: AC/DC: Highway to hell

Lineáris és forgó határolója megakadályozza, hogy oldalirányú forgásnál az oszolpokkal, a kanál függőleges emelésénél a felsővezetékkel ütközzön. A gépet egy négyhengeres, 3318 köbcentiméteres, 43,7 kilowattos Yanmar dízelmotor hajtja, a német vasúti szabványoknak megfelelő minden biztonsági eszközzel felszerelték.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek