Wizz-nyitás: Debrecen–Moszkva

iho   ·   2017.09.01. 11:15
cim
A diszkont légitársaság sajtótájékoztatón jelentette be, hogy új vonalat indít Debrecenből Moszkvába. A legújabb Wizz-járat hetente kétszer, hétfőnként és péntekenként repül majd december 18-ától. Az új járatra a jegyek már foglalhatók a wizzair.com oldalon.

A Wizz Air első menetrend szerinti járata Debrecenből 2012-ben szállt fel, és azóta a légitársaság folyamatosan bővítette debreceni hálózatát, amely mára hét országba kínál hét alacsony viteldíjas útvonalat. 2015-ben a Wizz Air egy Airbus A320 típusú repülőgépével bázist nyitott Debrecenben, ami 100 millió dolláros befektetést jelentett a régióban. Az elmúlt tizenkét hónap során a Wizz 275 ezer utast szállított alacsony viteldíjas debreceni útvonalain, ami tizennkét százalékos éves növekedésnek felel meg. A légitársaság működése idén több mint kétszáz helyi munkahelyet támogat, stimulálva a légi ipart, a közlekedést, a turizmust és a vendéglátóipart a régióban, olvasható a nyitásról kiadott közleményben.

Az új debreceni járat már a harmadik oroszországi útvonal a Wizz egyre bővülő magyar hálózatában. A 2013-ban indult napi Budapest–Moszkva járat mellett nemrég szállt fel az első gép Budapestről Szentpétervárra. Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen tizenkét repülőgéppel, amelyekhez két újabb budapesti gép csatlakozik 2018-ban, 5,5 millióra növelve az ülőhely-kapacitást a magyarországi útvonalakon.

Az elmúlt tizenkét hónapban a Wizz Air több mint négymillió utast szállított magyarországi útvonalain, ami 17 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakának forgalma. Az idén induló tizenöt új járattal, amelyet két további követ 2018-ban, a Wizz hazai hálózata már hetvenhárom útvonalat kínál két magyarországi repülőteréről, olvasható a társaság anyagában.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója régóta várt útvonalnak minősítette a Debrecen–Moszkva járatot, amely tovább stimulálja a gazdasági, kereskedelmi és üzleti kapcsolatokat a két ország között, erősítik a turizmust és a vendéglátóipart a hajdú-bihari régióban. Papp László, Debrecen polgármestere hozzátette szerint Debrecen fejlődésének egyik motorja a Debreceni Nemzetközi Repülőtér, a Wizz Air pedig a város stratégiai partnere. „A Wizz Air első menetrend szerinti járatának évében 50 ezer utasa volt a Debreceni Nemzetközi Repülőtérnek, míg 2017-ben várhatóan elérjük a 320 ezres utaslétszámot. Ezzel párhuzamosan évi tíz százalék fölötti növekedést produkál a debreceni turizmus, ami szoros összefüggést mutat a légitársaság járatfejlesztéseivel”.

Herdon István, a Debrecen Airportot üzemeltető Xanga Cégcsoport elnök-vezérigazgatója jelezte, hogy az új járat a kelet-magyarországi, kárpátaljai, partiumi és kelet-szlovákiai utazóknak bővíti az utazási lehetőségeket, az orosz üzleti utasok, turisták és diákok számára pedig ezután közvetlen járat lesz Debrecenbe, illetve „a gazdag wellness, rekreációs és kulturális kínálattal rendelkező kelet-magyarországi régióba.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek