Wrocław is jár pár Pesa-twistet

iho   ·   2014.12.23. 18:45
400px_pesa_twist_wroclaw

A Lengyelországban található Szilézia történelmi fővárosának közlekedési vállalata, az MPK Wrocław a tenderen egyedül induló lengyel Pesával kötött szerződést a napokban hat, plusz opcionálisan tizenkilenc Twist-villamos beszerzéséről.

Wroclaw városa első körben hat Twist-villamost vesz a Pesától. Ha megfelelő uniós finanszírozást tudnak rá találni, további tizenkilenc kocsi érkezhet<br>(forrás: Railway Gazette)

A járműbeszerzés része az úgynevezett Nagy Wrocław-program második fázisának integrált vasúti közlekedési rendszerekkel kapcsolatos fejlesztésének. A város közlekedési hatósága azt reméli, hogy a járművek összesen ötvenmillió złotys költségét részben uniós forrásokból finanszírozhatják. Az opcióban foglalt újabb járművek megrendelése is nagyrészt ettől függ.

A háromrészes járművek Wrocław első teljes mértékben alacsonypadlós villamosai lesznek. A harminckét méter hosszú, 2,4 méter széles, légkondiconált szerelvények 222 utas befogadására képesek, négyzetméterenként öt fővel számolva. Közülük ötvennyolcan találhatnak maguknak ülőhelyet. A járművek legnagyobb sebessége hetven kilométer per óra. A visszatápláló fékrendszerrel is felszerelt Twist-kocsik képesek a szuperkondenzátoros energiatárolásra.

Az első Twist-villamost 2015-ben veheti át Wrocław – írja a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek