Záhony kapacitás-kihasználásának növeléséről tanácskoztak

MTI/iho   ·   2015.06.25. 18:30

A TSZKT–RZSD–MÁV munkacsoport feladata a transzszibériai fővonal és az ahhoz kapcsolódó európai közlekedési folyosók árufuvarozási hatékonyságának növelése, közös intézkedések és javaslatok kidolgozása.

A MÁV tájékoztatása szerint a moszkvai tanácskozáson a felek egyetértettek abban, hogy egy speciális záhonyi gazdasági övezet – akár vámszabad terület – létrehozása nemcsak biztosíthatja a Magyarországon keresztül fuvarozandó árualapot, hanem hozzáadott érték teremtésével elősegítheti a térség versenyképességének növelését.

A magyar vasúttársaság közleménye kitér arra, hogy a vasúttársaságok megítélése szerint a vállalkozó vasúti társaságok, logisztikai központok és szállítmányozók aktív részvételére van szükség a munkacsoport által biztosított lehetőségek kiaknázásához. Moszkvában külön tárgyaltak a magyar és az orosz személyszállító vasúttársaságok képviselői is, Feldmann Márton MÁV-START vezérigazgató-helyettes és orosz kollégája együttműködési megállapodást kötött a szolgáltatások kölcsönös értékesítésére – tájékoztatott a MÁV.

A TSZKT üzleti tevékenységet nem végző nemzetközi szállítási szövetség, amelyet 1997-ben alapított az Oroszországi Föderáció Vasútügyi Minisztériuma (a 2003-as reform óta RZSD: Oroszországi Vasutak), a Deutsche Bahn, az Európai Transzszibériai Fuvarozók és Szállítmányozók Szövetsége és a Koreai Nemzetközi Árufuvarozók Szövetsége. A tanácsnak 25 országból 105 tagja van, a MÁV 1996-ban csatlakozott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek