Zermatt ismét a hó fogságában!

iho/vasút   ·   2018.01.22. 11:15
zermatt_vasut_hoakadaly_kislid

Ismét lavinaveszély és hóakadályok miatt kellett leállítani a Matterhorn-Gotthard Bahn forgalmát Zermatt felé. A télisportközpontnak már csak a légihíd maradt. Vasárnap a vasút szóvivője még nem tudta megmondani, hogy mikor szabadítható fel az utóbbi napok erős hóesése során járhatatlanná vált pálya és a csatlakozó utak.

Jelenleg a település csak helikopteren lehet elhagyni. Vasárnap délután óta repülnek az Air Zermatt gépei Zermatt és a hat kilométerre lévő Täsch között. A menetdíj személyenként hatvan euró, azaz körülbelül tizennyolcezer forint.

Elszállításra váró csomagok és turisták Zermattban (forrás: DPA)

Nem egészen két héttel ezelőtt mindez már megtörtént egyszer a településsel, akkor tizenháromezer ember rekedt ott, akik a jelek szerint egész jól múlatták az időt. A helyi turisztikai iroda vezetője hangsúlyozza, hogy ezúttal sem fenyeget veszély, sem a lakosok, sem a vendégek között.

Mindenesetre az idő semmi jóval nem kecsegtet, hétfőn további hóesés várható a régióban, így várhatóan az Air Zermattnak ez a hét üzleti szempontból jól fog telni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek