Könyvünk 260 oldalon, bőségesen illusztrálva mutatja be az elmúlt tíz év izgalmakban gazdag vasúti változásait. A rövid szöveges összefoglalók után az adott évre jellemző képek következnek, közben pedig a vasút életében meghatározó szaktekintélyek rövid sommázatait is elolvashatjuk. Megszólal többek között Dávid Ilona, Kövesdi Szilárd, Dunai Zoltán...

 

Újra kapható Levárdy László „Vasúttársaságok felvételi épületei”  2. és 3. kötete

Egyre többeket érdekel az épület is amely előtt a vonat megáll – a vasútbarátság már nemcsak a mozdonyok fotózását jelenti.

A szerző, Levárdy László, több évtizedes helyreállítói, műemlékes és vasúti tapasztalattal rendelkező építőmérnök. A kivitelezői és irodai munkái mellett éveken keresztül oktatott a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem Műemlékes Szakmérnöki képzése keretében Történeti Épületszerkezetant és Kőmunkák kivitelezését. Ez utóbbiból nyári gyakorlati vezető is volt a nagyenyedi helyreállító táborban.

Több cikke jelent meg építészettörténet és épületelemzés témakörben a Magyar Építőipar és a Műemlékvédelem lapokban. Rendszeresen publikált építészet- és közlekedés kultúrtörténeti cikkeket az Autóközlekedés folyóiratban.Tervezője és összeállítója volt a Pfaff Ferenc halálának centenáriuma alkalmából szervezett kiállításnak a Vasúttörténeti Parkban, amelynek alapja egy a szerző által írt, máig is kiadatlan monográfia, amely  MÁV első főépítészének életét és munkásságát bemutatja be.

Zemplén kisvasútjai