Könyvünk 260 oldalon, bőségesen illusztrálva mutatja be az elmúlt tíz év izgalmakban gazdag vasúti változásait. A rövid szöveges összefoglalók után az adott évre jellemző képek következnek, közben pedig a vasút életében meghatározó szaktekintélyek rövid sommázatait is elolvashatjuk. Megszólal többek között Dávid Ilona, Kövesdi Szilárd, Dunai Zoltán...

http://iho.hu/termekek/sinek-java-voros-attila-vasutfotoi

 

Levárdy László „Vasúttársaságok felvételi épületei”  2. és 3. kötete

Egyre többeket érdekel az épület is amely előtt a vonat megáll – a vasútbarátság már nemcsak a mozdonyok fotózását jelenti.

A szerző, Levárdy László, több évtizedes helyreállítói, műemlékes és vasúti tapasztalattal rendelkező építőmérnök. A kivitelezői és irodai munkái mellett éveken keresztül oktatott a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem Műemlékes Szakmérnöki képzése keretében Történeti Épületszerkezetant és Kőmunkák kivitelezését. Ez utóbbiból nyári gyakorlati vezető is volt a nagyenyedi helyreállító táborban.

Több cikke jelent meg építészettörténet és épületelemzés témakörben a Magyar Építőipar és a Műemlékvédelem lapokban. Rendszeresen publikált építészet- és közlekedés kultúrtörténeti cikkeket az Autóközlekedés folyóiratban.Tervezője és összeállítója volt a Pfaff Ferenc halálának centenáriuma alkalmából szervezett kiállításnak a Vasúttörténeti Parkban, amelynek alapja egy a szerző által írt, máig is kiadatlan monográfia, amely  MÁV első főépítészének életét és munkásságát bemutatja be.

http://iho.hu/termekek/vasuttarsasagok-felveteli-epuletei-2

 

http://iho.hu/termekek/vasuttartsasagok-felveteli-epuletei-3

 

Zemplén kisvasútjai