Erdély Anno 2017 falinaptár
Erdély Anno 2017 falinaptár

1 790 Ft.

Db

A Székely Gyors révén mára legendássá vált gyimesbükki vasútvonalról is található egy 1905-ös ritka felvétel ebben a különleges falinaptárban.

A kiadványban a tág értelemben vett Erdély régi arca tárul elénk, amikor még Gyimesbükknél húzódott az ezeréves határ, s amikor Szatmárnémeti mesés szállodájában, a Pannóniában még valódi magyar kávéházi élet folyt. Bizony, a mostani falinaptárban épületbelsővel is találkozhatunk, ami a régi képeslapok között nagy ritkaságnak számít. Emellett az oldalakon feltűnik a nagybányai festőiskola épülete is, amint épp előtte gyakorolják a piktorok a festészet fogásait, de láthatjuk az egykori békés Verespatakot is, amikor még nem kellett tartani attól, hogy ciános bányászattal eltörlik a föld színéről.

A többi érdekes felvételen időutazást tehetünk a századfordulós Nagyváradra, Brassóba, Kolozsvárra, Tordára, a kegyhelyéről híres Máriaradnára, valamint Székelyudvarhelyre, Balázsfalvára, Tusnádfürdőre. Lélekben tehetünk egy kirándulást a Vaskapu-szorosba is, az egykori Széchenyi-emléktáblához, amit a nagy dunai vízierőművek megépülte után sajnos elnyelt a folyam.


A felvételekhez magyar és angol nyelvű leírások is kapcsolódnak, amelyek nem csak a múltra, hanem a jelenre is reflektálnak. Épp ezért az Erdélyország iránt érdeklődő külföldi ismerőseinknek is kiváló ajándék lehet e kiadvány.

Ezt a különleges falinaptárt, akár csak a Nagy Magyarország Anno és a Budapest Vintage naptárt is, az Erdély Anno 1895–1944 album, valamint a Torockó és környéke régi képeslapokon című kötet írója, Balázs D. Attila jegyzi.

A szállítási költségről és határidőről a http://iho.hu/oldal/hasznos-tippek oldalon talál bővebb információt. Megrendelését e-mailben igazoljuk vissza, melyben tájékoztatjuk a pontos szállítási költségről.