Nagy Magyarország Anno 2017 falinaptár
Nagy Magyarország Anno 2017 falinaptár

1 790 Ft.

Db

A mainál több mint háromszor nagyobb történelmi Magyarországra röpít minket ez a szép és érdekes falinaptár, amiben a régi állam közlekedéstörténete is megjelenik.

E 22x22 centiméteres falinaptár lapjain nemcsak az 1920-ban igazságtalanul elcsatolt térségekből, de a mai értelemben vett csonka országból is szerepelnek felvételek. Így került címlapra az a több mint száz éves képeslap, amelyen Esztergom és Párkány együtt látható a Mária Valéria híddal – amiről tudjuk, hogy azóta sajnos két külön országot köt össze ezen a helyen. De feltűnik a naptárban Budapest mellett a másik régi magyar főváros, Pozsony, valamint Sztrecsény festői várromja és Rimaszombat is a Felvidékről. Egy-egy ritka régi képeslap felidézi Erdélyből Torockó, Püspökfürdő, Kolozsvár és Marosvásárhely egykori varázsát, a Délvidékről Árpatarlót és Raholca hatalmas várát, Kárpátaljáról a régi Csapot, valamint az Ausztriához került híres búcsújáróhelyet, Boldogasszonyt.


A kiadványt Balázs D. Attila, az Erdély Anno 1895–1944 album, illetve a Torockó és környéke régi képeslapokon című kötet írója jegyzi, akinek a mostani Nagy Magyarország Anno a jubileumi, 20. saját szerkesztésű naptára.
(Kibővített naptári névjegyzékkel!)

 

A szállítási költségről és határidőről a http://iho.hu/oldal/hasznos-tippek oldalon talál bővebb információt. Megrendelését e-mailben igazoljuk vissza, melyben tájékoztatjuk a pontos szállítási költségről.