A közelmúltban ünnepeltük Ganz Ábrahám születésének 200., és az általa alapított gyár 170. évfordulóját. A könyv e gyár, a hazai ipartörténet egyik ékköve utódainak, a Ganz-MÁVAG, a Ganz-Hunslet és a Ganz Holding tagvállalatainak az 1980-as évek elejétől a napjainkig tartó vasútijármű-gyártását ismerteti.

A szóban forgó több mint három és fél évtized nehéz és ellentmondásos időszak volt a gyár történetében. Az első években, egy szocialista ország iparvezetése alatt működő Ganz-MÁVAG Mozdony-, Vagon- és Gépgyár (GM) vasúti gördülőanyag termékei (dízel- és villamos mozdonyok, motorvonatok, sínbuszok, személykocsik, földalattik, közúti villamosok és forgóvázak) egy sor hazai és külföldi vasútnál öregbítették a nagyüzem hírnevét.

A gyár, a Ganz cégnév ma is jogutódként létezik, ellentétben sok más külföldi, sok évtizedes hagyománnyal rendelkező vállalattal. A jövőképpel rendelkező Ganz Holding stratégiai célja, hogy megtalálja a helyét az egyre inkább globalizálódó, néhány multinacionális óriás és ország által uralt vasútijármű-gyártás világpiacán meglévő rések kihasználásával.

A szállítási költségről és határidőről Tudnivalók  oldalunkon talál bővebb információt. Megrendelését e-mailben igazoljuk vissza, amelyben tájékoztatjuk a pontos szállítási költségről is.