Élményvonatozás Pálházán

Kaló Tamás   ·   2012.05.22. 19:00
00

A szerelvény egy nyitott személykocsiból és egy teherkocsiból állt. Az első fotómegálló a kisvasút telephelyén volt, ahol a mozdony a szerelvény másik végére állt, hogy a szomszédos fűrésztelepre tolatva érkezzünk, a jobb fotó érdekében a pálházi perlitbányával a háttérben. Innen természetesen visszatértünk a telephelyre ahonnan immáron a mozdonnyal a vonat elején újra elindultunk Rostalló és Kőkapu felé.

Kőkapun kicsit hosszabban elidőztünk, itt az alagútból a fotósok kedvéért újra kijövő vonatot is lehetett fotózni. Itt visszafelé a tóparton is megálltunk több ponton is a fényképezés kedvéért. A nappali vonatozásunkat 15 órakor fejeztük be a pálházi végállomáson. Itt egészen este 8-ig szabad program volt, meg lehetett tekinteni a helyi múzeumot is, vagy a szálláshelyünkön pihenni az esti vonatozás előtt.

A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(fotók: Kaló Tamás, http://woodyka.hu)

A vonatozást alkonyatkor kezdtük, majd ahogy fokozatosan haladtunk, szépen ránk esteledett. Kőkaput már teljes sötétségben értünk el, ahol is, az alagút környékét is kivilágítottuk a magunkkal vitt reflektorokkal. Visszaúton Rostallóról még tartottunk pár fotómegállót, majd éjfélre beértünk a végállomásra. Itt már mindenki a szálláshelyre tartott kicsit fáradtan a jó hangulatú nap után.Köszönet illeti az Északerdő Zrt. vezetését és az erdei vasút munkatársait is a maximális segítőkészségükért, hogy lehetővé tették ennek a nagyon jó és egyedi kisvonatozásnak a létrejöttét, ahol volt idő megcsodálni a kisvasút menti táj minden szépségét is!

Kapcsolódó hírek