Kisvasutaztak a misszióvezetők házastársai

iho/vasút   ·   2018.05.10. 17:28
laev_kisvasut_erd_kislid

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége – a képen szemben, jobbra látható – a Magyarországon akkreditált misszióvezetők házastársaival együtt a lilafüredi kisvasúton utazott. Herczegh Anita egész napos kiránduláson látta vendégül a diplomaták házastársait Miskolcon és környékén.

Az utasok a kiszivárgott információk alapján Majláthon szálltak fel és Lillafüreig utaztak, de visszafelé már nem a LÁEV szolgáltatásait vették igénybe (tippünk: a Borsod-Volán ÉMKK járataival utazhattak). Ez a szakasz a vasútvonal legszebb része, körülbelül félórás menetidővel. A szerelvény a hibrimozonyból és két nyitott kocsiból állt, nagyjából ötven utas utazott vele. A csoportot Mátrai Imre, a LÁEV üzemigazgatója kalauzolta. Irigyeljük a diplomata-hozzátartozókat a hűs erdei utazásért ezen a forróba fordult májusi napon!

A suhanós képet Máthé Zoltánnak (MTI) köszönhetjük

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.