Sun 'n Fun: látványos airshow-start Floridában

iho   ·   2019.04.08. 12:00
cim

Ha Florida, akkor haditengerészet, a T-45 Goshawk az első gép, amivel a hordozóra leszállnak a fiatal pilóták

Az USA második legnagyobb repülőtalálkozója a nyári Oshkosh után, amolyan belevaló szezonnyitó, rengeteg résztvevővel: a jó idő szinte garantált, hiszen a helyszín a langymeleg Florida, Tampától délre, Lakeland. A most befejeződött Sun ’n Fun a nyári alkalomhoz hasonlóan az egész amerikai repülőtársadalmat megmozgatja, aki csak teheti, oda megy, vagy inkább odarepül: így tett portálunk nagy barátja, a New York-i Piper-pilóta, Póka Ferenc, és ismét megörvendezteti nagyszerű képeivel az iho/repülés olvasóit Ricardo von Puttkammer.

Ismerős formák... Albából viszonylag sok repül az Államokban, a 21-es persze ritkaság

Mint a remek gyűjteményből is kiderül, itt is felvonulnak a kiállító helyeken és a levegőben a legmodernebb és az igazi klasszikus oldtimer típusok, de természetesen nincs megkötés, bárki bármivel jelentkezhet, az utolsó nap például a homebuilt gépeké és építőikké volt a találkozón.

A Twin Mustang az idei airshow-szezon szenzációja

A szenzációk egyike volt az a ma már teljesen egyedülálló, egyetlen példányban repülőképessé tett Twin Mustang, ikertörzsű kétmotoros vadászgép a második világháború utáni korszakból, amelynek elkészültéről és első véletlen felszállásáról portálunk is beszámolt.

Nem repült bemutatót, de a földön körbejárható volt két MiG is, egy 21-es (szlovák felségjellel) és egy 23-as, amelyeket a jelenlévő katonai pilóták is szívesen megnéztek közelről.

Lockheed-madarak: a vezér a Falcon, a kísérők a Lightningok

De ami igazán szenzáció volt: ismét repültek az amerikai katonai repülés ötödik generációs harci gépei, az F-35-ösök, és a napi fénypontot a világ egyik leghíresebb, legjobb katonai köteléke, a haditengerészet F/A-18-asokkal repülő Kék Angyalai.

Kell-e jobb fotós bázis, mint egy B-17-es szárnya?! Balról mellényben Ricardo lő éppen

A földön szokás szerint bemutatók, konferenciák, találkozók, utóbbiak közül sokaknak természetesen a spontán beszélgetések, barátkozások, repülőemberek és repülőemberek között. Az egyik érdekes helyszíne a rendezvényeknek egy Boeing 727-es, amelynek a törzsében kényelmes rendezvényhelyszínt alakítottak ki és használnak.

Blue Angels találkozó, fotós legyen a talpán, aki elkapja

És még egy érdekesség: a Sun ’n Fun is jó alkalom annak igazolására, hogy naplemente után is érdemes bemutatókat tartani, sőt, ezek a maguk módján legalább olyan látványosak, mint napvilágnál...

Éjszakai show-repülés, tűzijátékkal

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.