Befejeződött a Szolnok és Martfű közötti kerékpárút teljes kiépítése, átadták  a nyáron elkészült eddig  hiányzó két szakaszt. A turizmusélénkítő beruházásra a három érintett település - Rákóczifalva, Rákócziújfalu és Martfű - önkormányzata európai uniós forrásból 175 millió forint támogatást nyert.

A projekt konzorciumi együttműködésben valósult meg Martfű gesztorságával. A teljes költségvetés 206 millió forintot tett ki,  ebből a 175 millió forint európai uniós forrás, a támogatottság így 85 százalékos volt. A 15 százalékos önerőt a településekre eső kerékpárút hosszának arányában osztották meg.

A fejlesztés két szakaszon valósult meg, Rákóczifalva és Rákócziújfalu között közel három, míg Rákócziújfalu és Martfű között több mint négy kilométernyi új kerékpárút épült a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezésében.

A 442-es számú főút nyomvonalát követő kerékpárút a korábbinál jóval biztonságosabb kerékpáros közlekedést tesz lehetővé a naponta munkába járók illetve a tájjal ismerkedni kívánók részére. A kerékpárút turisztikai szempontból új lehetőséget kínál majd a szervezőknek, hiszen a térség vonzerejét jelentő természeti értékek környezetbarát megközelíthetősége várhatóan növeli a települések idegenforgalmi látogatottságát.

A kerékpárút Szolnok és Rákóczifalva közötti része, valamint a településeken belüli szakaszok már korábban elkészültek.