Tisztújítás a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara élén

iho.hu   ·   2019.05.09. 20:02
Savos_Andras_400

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2019. május 7-én tartotta éves taggyűlését. A testület Sávos Andrást, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatóját választotta Magyarország legnagyobb külföldi vállalati szervezetének új elnökévé. Sávos András 2017. óta tagja a kamarai elnökségnek, most kezdődő elnöki mandátuma két évre szól, amely meghosszabbítható. Sávos András 2015 óta vezeti a német Knorr-Bremse csoporthoz tartozó budapesti vállalatot, amely 1.900 dolgozóval fékrendszereket fejleszt és gyárt vasúti járművekhez, ezen a területen anyavállalatával együtt piacvezetőnek számít. A Knorr-Bremse vasúti ágazatának budapesti gyártó- és fejlesztő központja több mint 500 mérnököt alkalmaz.

„Nagy megtiszteltetés, ugyanakkor nagy felelősség is, hogy az ország egyik legjelentősebb gazdasági szervezetét vezethetem az elkövetkező két évben, amelynek tevékenysége hatással van a német-magyar kétoldalú kapcsolatok alakulására is. A két ország közötti gazdasági kapcsolatok kiválóak és folyamatosan fejlődnek. A német befektetések munkahelyeket teremtenek, segítenek a magyar gazdasági szereplőknek bekapcsolódni és helyt állni a növekvő globális gazdasági versenyben. A német vállalatok a másik oldalon ma már nem csak jól képzett és elkötelezett munkaerőt nyernek, de olyan tudást is, amely segíti a termékek és szolgáltatás fejlesztését, versenyelőnyük megőrzését a világpiacon.” – emelte ki Sávos András megválasztását követően.

Sávos András a Knorr-Bremse Kft. ügyvezető igazgatója

Sávos András Dale A. Martin-t, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatóját követi az elnöki székben, aki 2013 óta vezette az elnökséget, és aki az alapszabály szerint legfeljebb hat évre korlátozott mandátum lejártával már nem volt jelölhető az elnöki posztra. Az ő elnöksége alatt indult el többek között a Kamara Szakképzési Díja, valamint a műszaki karriert fiatal nők körében népszerűsítő „TechCsajok” országos rendezvénysorozat, és az ő vezetésével vált intenzívebbé a Kamara a magyar gazdasági kormányzattal, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA)
folytatott együttműködése is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek