Trianon 100 - emlékrepülés

iho   ·   2020.05.29. 14:00
cim

Szakács Gábor és Talabos Gábor, a hazai repülőtársadalom két jelese szervezi az emlékrepülést, Magyarország határainak összezsugorodása évfordulóján, egy korábbi, a közösségi oldalakon megjelent kezdeményezéssel ellentétben, a határokon belül. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívásukat közöljük:

„Tisztelt repülős barátok, kollégák!

Trianon 100. évfordulójára megemlékező repülést szervezünk. A kezdeményezéshez bárki, bármilyen (szabályoknak megfelelő) légijárművel csatlakozhat. A részvétel önköltséges, szponzorációt nem tudunk biztosítani. Aki részt szeretne venni, annak semmi más dolga nincs, mint 2020 június 4.én csütörtökön reggel 10 óra előtt felszállni arról a reptérről, ahol a gépe van, és elrepülni a legközelebbi városig, vagy közelben lévő településig, és ott reggel 10 óra helyi időben egy rövid, 10 perces repüléssel („méltóságteljes” vízszintes körözés) megemlékezni a 100. évfordulóról, majd visszarepülni a bázisrepülőtérre, és leszállni.


A repülését mindenki a saját felelősségére szervezi és hajtja végre, a vonatkozó szabályoknak megfelelően. Természetesen, ha egy repülőtérről több gép is részt szeretne venni, az csak emeli a megemlékezés színvonalát, de egy légijármű is több, mint a semmi. A feladat végrehajtását az időjárás nagyban befolyásolhatja, de nem valószínű, hogy a teljes országban alkalmatlan lenne az időjárás a feladatra. Ha valahol esetleg repülésre alkalmatlan időjárás lesz, attól függetlenül a megemlékező repülést azokon a helyeken, ahol az időjárás megfelelő, meg lehet tartani. Így biztosítható, hogy a megemlékezés rossz idő esetén is, legalább részben, végrehajtható legyen.

Eddig a következő repülőterekről, vagy településekhez közel található repülőterekről kaptunk pozitív visszajelzést a kezdeményezéssel kapcsolatban: Nyíregyháza, Eger, Hajdúszoboszló, Debrecen, Becsehely, Nagykanizsa, Fertőszentmiklós, Gödöllő, Baja, Tata, Tatabánya, Budaörs, Jakabszállás, Szeged, Budaörs, Tököl, Balatonfőkajár, Dunakeszi, Hévíz, Balatonfőkajár, Börgönd, Székesfehérvár, Sopron. A listát folyamatosan bővítjük, aktualizáljuk. Elnézést kérünk, azoktól a repülősöktől, akiket eddig nem kerestünk meg közvetlenül


Kérjük osszátok meg, hogy minél több emberhez eljusson az információ, és minél többen vegyünk részt repülőeszközzel a megemlékezésen! Kérjük, hogy aki részt tud venni a kezdeményezésben, az egy helyszín és név/repülőgép típus megjelöléssel küldjön egy levelet a szakipilota@freemail.hu vagy a talabos@lhtl.hu e-mail címre. Kérdés esetén keressetek bátran a 30/2992055 számon.

Repülőbaráti üdvözlettel:

Szakács Gábor/Talabos Gábor”

Egy a felhíváson túli információ Szakács Gábortól: a Tökölről induló gépek külön program szerint elrepülnek Sopronig, és a város felett köröznek majd, amelynek lakossága 1921-ben úgy szavazott, hogy Magyarországhoz akar tartozni.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.