Bumbardót menthet márciusban Hatvanban

iho/vasút   ·   2016.02.28. 18:45
bumbardo0

Nagyon fontos ápdét (sic) az utolsó pillanatban!

A Magyar Vasúti Járművek Megmentéséért Egyesület szólt az utolsó pillanatban, ajánljuk minden Bumbardó-mentő figyelmébe!

„Március 12-én Hatvanban az első vágány mellett van gyülekező 10 órakor. Ha később érkezel, akkor a vonatnál találod a csapatot. 16 óráig tervezzük, de ez opcionális, ki meddig ér rá. Javasolt bakancs, melós ruha, kesztyű és opcionálisan láthatósági mellény is.”

Azaz csak egy hét múlva indul a munka!

 

Korábban írtuk:

A Magyar Vasúti Járművek Megmentéséért Egyesület „úgy döntött” nekilát a hatvani szoborgőzös fölújításához. A 292-es Bzmot megmentése Facebook-csoportból kinőtt egyesület tagjai elhatározták, amíg a „gőzös várja jobb sorsát, mi egy külső megújulásban tudunk a segítségére lenni. A Hatvanban lévő 520,075 pályaszámú Bumbardó külső restaurálásával kapcsolatosan a következőket tudjuk:

Lesz mit csinálni... (fotók: Magyar Vasúti Járművek Megmentéséért Egyesület Facebook-oldala)

  • A mozdony viszonylag jó állapotban van, lemezelési munkát nem igényel, csak a felpattogzott festés eltávolítását, újraalapozását és új fényezést.
  • A gép mozgatható, így a jelenlegi helye alatti pályarészt ki tudjuk takarítani.
  • A szerszámok a csiszoláshoz és a festékszóró a festéshez, illetve téglavörös alapozó festék a gép fémfelületének kezeléséhez rendelkezésre áll. Van áram a helyszínen és maszkok a munkához.
  • Amire szükség van: fekete festék (selyemfényű festék az ideális, amely olcsóbb, mint a lakk jellegű, és a gép eredeti arculatához is illeszkedik) és a munkaerő csiszoláshoz, vágánytakarításhoz és a festéshez. Fényező szakemberünk van.

Az alábbi időpontokra lehet jelentkezni névvel és telefonszámmal:

  • március 5.: rozsdátlanítás, fémtisztítás,
  • március 12.: rozsdátlanítás, fémtisztítás,
  • március 19.: rozsdátlanítás, fémtisztítás, vágánytisztítás, alapozás,
  • március 26.: vágánytisztítás, fényezés.

Minden nap 10 órakor találkozunk a vasútállomás első vágánya mellett és körülbelül 15:50-ig szorgoskodunk. Munkavezető: Birincsik József, akinek nagy tapasztalata van mozdonymentésben.”

Reméljük, látva a fölbuzdulást, nemcsak az önkénteseknek lesz fontos a fölújítás.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek