Visszavonul a Boeing vezető mérnöke

iho/repülés   ·   2019.12.05. 09:30
400px_boeing_muilenburg_hamilton

A Boeing december negyedikei, belső hírlevelében megjelent bejelentés szerint Hamilton még idén nyugdíjba vonul. Utódja Lynne Hopper lesz, aki jelenleg a cég kereskedelmi repülőgépek tervezéséért felelős elnökhelyettese.

Mint elhangzott, a veterán mérnök eredetileg még 2018-ba vonult volna nyugalomba, de éppen a Max-típuscsalád problémái miatt hosszabbított, ő volt a felelős a helyzet kezelésének irányításáért. Nem véletlenül: az 1984-ben a Boeinghez érkezett mérnök számos posztja közül ez esetben a 737-es család vezető tervezői és a programért felelős elnökhelyettesi beosztása emelhető ki, de emellett volt a biztoságért felelős elnökhelyettes is, de vezető mérnökként a 757-esek és a 737NG-re alapuló P-8A Poseidon haditengerészeti járőrrepülőgépek is hozzá tartoztak. 2016 áprilisa és 2019 májusa között a kereskedelmi repülőgépek, míg 2019 márciusát követően a teljes Boeing vezető mérnöke lett.

Még idén nyugdíjba vonul a Boeing vezető mérnöke, John Hamilton (balra elöl)

Érdemes megemlíteni, hogy Dennis Muilenburg, a cég vezérigazgatója mellett John Hamilton is részt vett azon az október 30-i szenátusi meghallgatáson, amikor a közlekedésért és az infrastruktúráért felelős bizottság előtt kellett meglehetősen kényelmetlen kérdésekre felelniük – éppen a 737 Max-család kettős katasztrófája, majd a felfedezett hiányosságok miatt. Mint ismeretes, Muilenburgot október 11-én leváltották az igazgatótanács éléről, hivatalosan azért, hogy minden energiájával a Max-ügyre tudjon koncentrálni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek