Hőlégballon-katasztrófa Új-Zélandon

iho/repülés   ·   2012.01.06. 23:31

A Cameron A–210 típusú hőlégballon helyi idő szerint 7.25-kor szenvedett katasztrófát. A szemtanúk elmondása szerint a hőlégballon pilótája későn kezdte meg az emelkedést, így egy villamos távvezetéknek ütközött a jármű. Az ütközést követő zárlat miatt kigyulladt a ballon, majd rövid emelkedés után a tízméteres lángokkal égő kosár és ballon a földnek csapódott. Két utas kiugrott az égő kosárból, de annak ellenére, hogy két, szemtanúként arra járó nővér azonnal megkezdte az újraélesztésüket, nem élték túl a földre zuhanást.

A hírek szerint a hőlégballont a pilóta és tulajdonos, Lance Hopping üzemeltette és részben helybéli, részben turista utasokkal emelkedett a magasba. Hopping egyben a „Balloons over Wairarapa” rendezvény biztonságáért felelős szervező volt, akit professzionális, tapasztalt ballonpilótának ismertek. Ha valóban Hopping ballonja zuhant le, akkor az a Mr Big becenevű, ZK-XXF lajstromjelű ballon volt, mely egyben Új-Zéland egyik legnagyobb hőlégballonjának számított, pilótája mellett 10 utast szállíthatott.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.